Al Pacino se întoarce pe West End

Al PacinoO veste care creează un mare orizont de așteptare a făcut ocolul presei străine zilele trecute: faimosul Al Pacino are în plan o întoarcere pe scena londoneză, pentru a participa la o producție specială.

Potrivit unei declarații publicate în cotidianul britanic „Daily Mail“, actorul va juca pe West End în 2016, într-o montare a piesei „Salomeea“ de Oscar Wilde. Participarea sa ar însemna întoarcerea în teatrul londonez după treizeci de ani de absență, ceea ce ar face deliciul nenumăraților admiratori.

Al Pacino a susținut că în 2016 va juca la Londra în această montare, despre care nu a oferit însă amănunte, după ce a făcut parte din distribuția unui spectacol după aceeași piesă la New York și Los Angeles, producție filmată în 2006 și convertită într-o versiune cinematografică. Despre rolul pe care el l-a făcut în versiunea filmată a producției, criticul Mike McCahill de la cotidianul „The Guardian“ scria astfel: „Interpretat de Al Pacino, Irod e vulgar și are o identitate etnică nedeterminată și garnisește banchetul cu ceva șuncă ușor digerată: dacă tot nu poate să exprime toată imagistica luxuriantă a lui Wilde, mai bine dă un răcnet – din când în când, la propriu“.

De ce această revenire? Pentru că actorul se declară „dependent“ de piesa lui Oscar Wilde după ce a văzut o montare la Londra, cu Steven Berkoff în rolul principal. „Va fi o producție cu machiaj, decoruri, costume… și decadență. Va fi cu totul altceva decât am făcut în America“, a anunțat Al Pacino.

„Salomeea“ de Oscar Wilde se axează asupra episodului biblic în care Salomeea cere capul lui Ioan Botezătorul după ce dansează dansul celor șapte văluri. Piesa a fost scrisă în franceză și terminată la Torquay, în 1892, și apoi tradusă în engleză, oferind partituri atrăgătoare pentru actori. „La Los Angeles am avut norocul s-o găsim pe Jessica Chastain să joace. A fost primul film la care a lucrat. Acum nu mai e cu noi și trebuie să descoperim o altă actriță în stare să joace Salomeea la Londra. Suntem în căutări“, a declarat Al Pacino.

Înainte de această producție anunțată pentru primăvara anului 2016, actorul va juca într-un alt spectacol, la New York, probabil după un text de David Mamet. De altfel, ultimul spectacol londonez în care a jucat a fost o montare din 1984 după „American Buffalo“, poate cea mai cunoscută piesă a aceluiași dramaturg.

Cât despre filmele în care va putea fi văzut în curând, primul dintre ele este „Manglehorn“, regizat de David Gordon Green, unde Al Pacino ar face unul dintre cele mai bune roluri ale sale din ultimii ani, după cum se anunță și după primele ecouri ale producției care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Al Pacino face parte și din distribuția unei adaptări după romanul „The Humbling“ al celebrului scriitor american Philip Roth, în care joacă rolul unui star pop care îmbătrânește și vrea să se reaproprie de familie și, de asemenea, să-și regăsească inspirația pentru muzică.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.