„Amintiri din epoca de școală”, cel mai bun spectacol independent la FNTi

amintiriCea de-a treia ediție a Festivalului Național de Teatru Independent s-a desfășurat între 2 și 8 noiembrie, la București, reunind trupe din București și din toată țara și prezentând peste 30 de producții în cele două secțiuni IN și OFF.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, la Godot Cafe cu o Gală de premiere, prezentată de directorul artistic al ediției din acest an, actorul Vlad Logigan și în cadrul căreia au fost decernate și premiile.

Juriul, alcătuit din Ana Ciontea, Monica Andronescu și Alexandru Mâzgăreanu, a acordat următoarele premii:

Marele Premiu: spectacolul „Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Mihailov, regia: Radu Apostol, de la Centrul de Teatru Educational Replika.

Premiul „Un grup. O cauză. Un ideal” i-a fost acordat spectacolului „Radikal”, de la Teatrul LUNI de la Green Hours din București.

Premiul „Radiografia subiectivă a ultimilor 25 de ani” i-a fost acordat spectacolului „Născut în ’90” de la BIS Teatru Sibiu.

Premiul „Cel mai coerent demers artistic” l-a primit UNTEATRU București

Directorul onorific al FNTi, actorul Constantin Cojocaru, a acordat un premiu special, Premiul MEMORIA pentru „Aplauze pentru Lena” de Valentin Nicolau, Compania Artemotion Oradea.

Premiul „Fani Tardini Galați” acordat de Teatrul „Fani Tardini” Galați i-a fost acordat spectacolului „Acum ori niciodată” al Companiei ON STAGE București. Câștigătorii vor participa la cea de-a 28-a editie a Festivalului Național de Comedie de la Galați în octombrie 2016.

De asemenea, în cadrul Galei au mai fost acordate câteva premii speciale:

Premiul Directorului Artistic Vlad Logigan – „Curaj, experiment și creativitate în contemporaneitate” i-a fost acordat spectacolului „Hamlet pentru Hamlet” de la Teatru FIX Iași Premiul Directorului George Remeș – Premiul „Debut” i-a fost acordat spectacolului „Closer” de la Artscape Baia Mare 4.

Premiul echipei de organizare – Premiul „Cel mai bun film de promovare” acordat Companiei Varoterem Projekt.

Premiul Voluntarilor – Premiul „Instigă la Cultură” i-a fost acordat Teatrului Auăleu Teatru Timișoara.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.