„Aplauze pentru Lena“ de Valentin Nicolau, difuzat în premieră la TVR2

AplauzeLuni, 11 ianuarie, de la ora 20.10, la TVR 2 și TVR HD va fi difuzat in premieră natională spectacolul „Aplauze pentru Lena“ de Valentin Nicolau, producție a Teatrului Artemotion din Oradea, preluare din cadrul Festivalului National de Teatru Independent.
Distribuția este alcătuită din Mirela și Sebastian Lupu, scenografia e semnată de Amalia Buie, iar regia TV îi aparține lui Cornel Mihalache.
Despre acest spectacol, prezentat în cadrul ediției 2015 a Festivalului Național de Testru Independent, criticul de teatru Monica Andronescu scria: „Spectacolul celor de la ArtEmotion exploatează acea zonă de emoție pe care o conține piesa lui Valentin Nicolau, (o zonă destul de supralicitată în teatrul independent atât în București, cât și în țară), rămânând în cea mai mare parte prizonieră în spațiul ei realist și lăsând sugestiile din final mai degrabă nerezolvate, fără să-și asume o direcție. Atât Sebastian Lupu, cât și Mirela Lupu surprind acea parte de suprafață a poveștii: o fostă actriță, acum soție de politician celebru, nefericită ca o pasăre închisă în colivie, și un politician cu identitate incertă petrec împreună „aproape o zi” sau „o zi aproape”. Interpretarea lor nu se îndepărtează nicio secundă de la ce te-ai aștepta să vezi-pe scenă sau în viață-la aceste tipuri umane. Iar clișeul are farmecul lui la care publicul reacționează. Există momente de reală sensibilitate, hrănite bine de replicile piesei, există momente de umor bine surprinse și bine punctate.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.