„Apolodor” și Ada Milea vor fi Prologul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași

apolodorCelebrul spectacol „Apolodor”, după Gellu Naum, realizat de Ada Milea, va fi Prologul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) de la Iași, singurul festival din România cu această identitate. Pe 25 septembrie, cu zece zile înainte de deschiderea propriu-zisă a FITPT, programat să aibă loc între 4 și 9 octombrie, Teatrul Național Cluj Napoca va prezenta în premieră absolută în Iași spectacolul-concert al Adei Milea, „Apolodor”, după Gellu Naum.

FITPT a primit încă de la prima ediție prestigioasa recunoaștere de „festival european”, atribuită de Asociația Europeană a Festivalurilor. Un juriu alcătuit din experți internaționali a evaluat evenimentul conform unei grile de criterii valorice și l-a apreciat demn de o asemenea titulatură. FITPT este membru al platformei EFFE, o rețea a festivalurilor de top, cu reprezentanți din 31 de țări europene care, cum se menționează în documentele organizației, „dezvoltând sentimentul comunitar și creativitatea în interiorul continentului, fac Europa un loc mai bun”. FITPT este inclus în ghidul rețelei, a cărui versiune online va fi lansată în luna septembrie. „Sunteți printre cele mai bune festivaluri europene selectate”, se preciza în comunicatul oficial semnat de Hugo de Greef si Kathrin Deventer!

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr are în acest an un Prolog, al cărui scop este să atragă atenția spectatorilor și specialiștilor asupra manifestării, să creeze un orizont de așteptare. Teatrul Nțional din Cluj nu a mai fost de mult prezent la Iași, conform unui comunicat de presă, iar criticul de teatru Oltița Cîntec, directorul artistic al FITPT, spune despre spectacol: „Apolodor e un tonic estetic, un cocteil de forță imaginativă, emoție și energie. De calitate premium. Precum Cartea cu Apolodor care l-a inspirat, spectacolul Naționalului clujean e, sub aparența jovialității ludice și a umorului suav, o modalitate de a privi atent lumea înconjurătoare, în încercarea de a o desluși cît mai bine”.

Distribuţia îi include pe Ada Milea, Dragoș Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Băilescu, Cristian Regman, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Filip Odangiu. Scenografia e realizată de Cristian Rusu, desenele și umbrele de Paul Mureșan.

Spectacolul este programat vineri, 25 septembrie, ora 19.00, la sala mare a Teatrului Luceafărul.

Prețul unui bilet este 30 lei (preț întreg). Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de bilete cu reducere, pe baza unui document doveditor. Pentru aceste categorii, prețul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.bilet.ro sau, de pe 2 septembrie, de la casieria teatrului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.