Bocsárdi László și „Electra” la Teatrul German din Timișoara

L.Bocsardi & Ida Jarcsek GazaSpectacolul „Electra”, în regia lui Bocsárdi László, deschide seria premierelor din acest an la Teatrul German de Stat din Timișoara, pe data de 25 ianuarie, la ora 19.30.

Regizorul se află la cea de-a doua colaborare cu instituția din Timișoara, după „Neînțelegerea” lui Albert Camus.

În rolurile Electra și Oreste evoluează doi dintre cei mai tineri actori ai TGST, Isa Berger și Harald Weisz, distribuția fiind întregită de Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe. Spectacolul „Electra” are la bază o rescriere a tragediilor grecești de Euripide și Eschil, realizată prin versiunea scenică semnată de Benedek Zsolt, care își asumă și dramaturgia producției. Traducerea germană i se datorează Christinei Kunze. Decorul spectacolului este semnat de Bartha József, costumele de Kiss Zsuzsanna, iar muzica este compusă de Boros Csaba.

Rescrierea tragediei „Electra” preia motivele principale din tragediile consacrate ale lui Euripide și Eschil: crima, răzbunarea, trădarea sau iubirea. Adaptarea modernă a lui Bocsárdi aduce în prim-plan obsesia răzbunării în lumina unei mistuitoare pasiuni. Agamemnon este ucis de către soția sa, Clitemnestra, și iubitul acesteia, Egist. Frații Electra și Oreste vor să răzbune moartea tatălui lor, plan ce atrage după sine o serie de complicații și răsturnări de situație.

Următoarele reprezentații sunt programate în zilele de 26 ianuarie, 11 februarie și 23 februarie, toate de la ora 19.30 și toate beneficiază de traducere în limba română.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.