Cele mai bune spectacole ale școlilor de teatru se întâlnesc la Suceava

Între 5 și 12 iulie, la Suceava se desfășoară prima ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru. Deschiderea Festivalului va avea loc pe data de 5 iulie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, prilej cu care va putea fi vizionat spectacolul „Stele în lumina dimineții”, al masteranzilor de la UNATC.

Evenimentul se dorește un laborator de creație și cercetare teatrală, în cadrul căruia sunt reunite spectacole reprezentative ale unor școli de teatru din țară și din străinătate. Obiectivul organizatorilor este acela de a atrage spre arta dramatică publicul tânăr, elevi și studenţi din Suceava și regiunile limitrofe, dar și și de a oferi o alternativă pentru turiștii care vizitează regiunea în perioada estivală.

SIGLAFestivalul cuprinde trei secțiuni: Spectacole, Ateliere și Întâlniri cu publicul. Școlile care prezintă cele mai bune spectacole vor fi premiate. Se vor acorda și premii speciale ale jurului pentru interpretare – cel mai bun actor și cea mai bună actriță.

În secțiunea Spectacole, sunt prezentate producții ale școlilor de teatru din România (Facultatea de Teatru – UNATC „I.L. Caragiale” București, Facultatea de Teatru și Televiziune – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu”, Secția de Artă Teatrală a Facultății de Litere, Istorie și Jurnalism de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu) și din Marea Britanie (Drama Centre London), Polonia (Școala Poloneză de Film, Televiziune și Teatru din Lodz), Republica Moldova (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice) și Ungaria (Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta).

Pe data de 10 iulie, festivalul se extinde și în afara orașului Suceava – la Fălticeni se va juca spectacolul „Stele în lumina dimineții” (București) și la Câmpulung Moldovenesc, spectacolul „No exit” (Chișinău).

Accesul la toate spectacolele este gratuit.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.