„Cenuşăreasa” lui Ciprian Huțanu are premiera la Teatrul de Păpuşi Gulliver din Galaţi

CenusareasaDuminica, 8 mai,  la ora 10.30, la Teatrul de Păpuşi Gulliver din Galaţi va avea loc avanpremiera spectacolului „Cenuşăreasa” după Fraţii Grimm.

Spectacolul este pus în scenă de regizorul Ciprian Huţanu, care, astfel, montează pentru prima dată la teatrul din Galaţi. Ciprian Huţanu este actor, regizor de teatru de animaţie, conferențiar universitar la Facultatea de Teatru (Departamentul Animaţie) din Iaşi şi a acceptat cu mare bucurie provocarea de a monta spectacolul „Cenuşăreasa”.

„Întâlnirea cu trupa de animație a  Teatrului Gulliver a  fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesioniști, cât, mai degrabă, a unei însemnate  determinări de grup orientată către un scop bine definit: abordarea  basmului clasic din poziţa confruntării cu imaginile-clișeu pe care cinematografia și televiziunea le inoculează spectatorului tânăr și matur, deopotrivă. Cenușăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esență, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpușilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanțare a înțelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina  la intrarea în sala de teatru”, mărturiseşte Ciprian Huţanu.

Scenografia și construcția păpușilor de mari dimensiuni aparţin scenografului Vlad Tănase, cel care a dat formă şi culoare şi altor spectacole marca Gulliver, precum „Mica Sirenă”, „Păcală”, dar şi „Vasilache, Mărioara şi invitaţii”.

Cu o ilustraţie muzicală de excepţie, realizată de Eugen Dan Drăgoi, voci cântece: Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, spectacolul te trimite cu gândul la desenele animate Disney. În plus, grafica digitală realizată de Andrei Cozlac întregeşte tabloul de poveste, reproducând atmosfera elegantă a palatului. Din distribuţie fac parte actorii Elena Marin, Ionuţ Negrișanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga.

Spectacolul a fost inclus în repertoriul teatrului ca urmare a unor sondaje de opinie realizate în rândul spectatorilor, care au cerut ca „Cenuşăreasa” să facă parte din spectacolele pe care le pot vedea la Galați.

Premiera oficială va avea loc în data de 16 mai, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, fiind spectacolul de deschidere a evenimentului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.