Colecția Yorick, prezentă la standul din pasajul FNT, care se deschide astăzi

fntÎncepând de astăzi, 19 octombrie, Pasajul Universităţii din Capitală se va transforma, timp de două săptămâni, în Pasajul FNT – loc de întâlnire şi de difuzare a celor mai importante informaţii legate de Festivalul Naţional de Teatru. Cea de-a 25-a ediţie FNT se va deschide peste patru zile.

„Aflându-ne în an aniversar – şi atmosfera din Pasajul FNT va fi una specială, determinată în primul rând de energia şi vibraţiile create de cele peste 250 de afişe ale spectacolelor de teatru prezentate pe parcursul ultimului sfert de veac în ediţiile FNT precedente. Aceste mărturii ale drumului şi evoluţiei teatrului românesc sunt expuse în spaţiile Pasajului sub genericul „Afişele Vremii, Vremea Teatrului”. Li se adaugă, desigur, afişele actualei ediţii, care panotează proximitatea punctului de informare FNT creat în centrul Pasajului, precum şi filmul de fotografie semnat Mihaela Marin. Acesta cuprinde o amplă selecţie de instantanee alese din spectacolele prezentate de-a lungul celor 25 de ani ai Festivalului Naţional de Teatru şi va rula pe ecranele amplasate în Pasaj”, se arată într-un comunicat de presă.

În aceste zile, în pasajul FNT, va fi deschis și un stand organizat de Nemira, unde vor putea fi găsite cărțile din colecția Yorick, dar și din celelalte colecții ale editurii. De asemenea, în pasaj va fi prezentă și Editura Unitext.

Centrul principalului loc de intersecţie pietonală din Bucureşti este dominat de Punctul INFO FNT, dotat pentru a fi la zi cu toate informaţiile despre evenimentele din Festival şi pentru a veni în întâmpinarea publicului cu detalii: spectacolele şi poveştile lor, distribuţii, harta locaţiilor, unde se găsesc bilete, preţul acestora, îndrumare pentru platforma on-line de achiziţionare a biletelor – mystage.ro –, dar şi pentru teatrele partenere care vând bilete la casele proprii; aici se găsesc fluturaşi de promovare a producţiilor invitate; de aici se pot procura gratis cele mai noi apariţii ale ziarului Festivalului („Jurnalul FNT”), programul manifestărilor, informaţii-fluturaşi despre toate evenimentele conexe, afişe FNT ş.a.

Tot aici se vor desfăşura zilnic, de la ora 17.00, întâlnirile informale cu artiştii FNT. În mijlocul tumultului cotidian, actorii şi regizorii spectacolelor din programul actualei ediţii nu vor lipsi de la la întâlnirea cu publicul: trecătorul va avea ocazia să-i cunoască, să afle poveşti, să poarte dialoguri, să solicite autografe şi …, cine ştie, poate să cânte împreună cu artiştii sau să ia parte la mici fragmente din spectacole, organizate ad-hoc.

Vor fi iniţiate concursuri şi alte forme de participare interactivă, iar trecătorii se vor putea întâlni, în fiecare zi între orele 16.30 – 18.30 cu cunoscuta artistă Margareta Pâslaru – prezentă pentru al doilea an consecutiv în Pasajul FNT, pentru a oferi autografe şi a prezenta CD-ul „Actorii Cântă”,menit să iniţieze donaţii care vor ajunge în conturile campaniei „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER.

Îi invităm pe cei care trec şi nu numai să se oprească pentru a urmări zilnic, între orele 12.00 – 14.00, interviurile live, dar şi spectacolele transmise în live-streaming pe portalul adevărul.ro., începând cu 23 octombrie. În ambientul teatral al expoziţiei publicul e invitat să asculte mărturii şi impresii a peste 25 de artişti invitaţi în studiourile Adevărul. Întregul program al interviurilor şi livestreaming-urilor este afişat în proximitatea Punctului INFO FNT. Societatea Română de Radiodifuziune va fi prezentă cu CD-uri, DVD-uri sau cărţi multimedia tipărite la Editura Casa Radio, revista Igloo. În Pasajul FNT; de asemenea, este prezent Grand Cinema & More – partenerul care asigură transmisiunile în direct din cadrul FNT în cinci oraşe din ţară, dar şi în Viena, Londra şi la Chişinău – pentru promovarea acestora.

La cafeneaua din vecinătatea punctului de informare – toţi cei care au ecuson FNT vor primi 10% reducere.

Deschiderea oficială a Pasajului FNT va avea loc astăzi, 19 octombrie, la orele 17.00, iar între artiştii invitaţi la întâlnirea cu publicul le vom regăsi pe actriţele: Antoaneta Cojocaru şi Mihaela Teleoacă (protagoniste ale spectacolului „Cea mai Puternică” după Strindberg, produs de Teatrul de Comedie), dar şi pe Emilia Dobrin şi Ilinca Manolache (pe care le veţi remarca în „Casa cu pisici” de Radu Iacoban, o producţie a Teatrului Mic).

Pasajul FNT va fi deschis marelui public până la încheierea Festivalului Naţional de Teatru, în prima zi de noiembrie, 2015.

Print

Un Comentariu

  1. DAN LUPESCU 20/10/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.