Concurs de proiecte pentru regie la Iași

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi organizează în perioada 1 februarie-1 mai concursul de proiecte „Debut în regie”.

„Pot participa absolvenţi ai studiilor de regie cu maxim două spectacole realizate (unul din ele fiind licenţa). Proiectul va trebui să conţină  textul spectacolului (maxim 10 personaje) avut în vedere pentru a fi montat, caietul de regie, schiţele de decor şi alte date legate de spectacol. CV-ul participantului și datele de contact vor fi prezentate în plic închis. Competiţia se va desfăşura în două etape. În prima etapă se vor juriza toate propunerile și se vor avea în vedere criterii de originalitate, creativitate şi actualitate. După stabilirea selecţiei finale  urmează etapa a doua în care se vor deschide plicurile cu datele personale şi regizorii vor fi invitaţi la un  interviu”, se anunță într-un comunicat al instituției.

Câştigătorul concursului va avea posibilitatea să îşi monteze spectacolul în cadrul Programului Teatrului Naţional Art Factory la Sala Uzina cu Teatru, cheltuielile de montare, un onorariu şi cazarea pe durata repetiţiilor fiind asigurate de Teatrul Naţional. Perioada limită de depunere a proiectelor este 1 mai, urmând ca spectacolul să fie produs în stagiunea 2013-2014.

Proiectul poate fi trimis pe adresa poştală Teatrul Naţional Iaşi, Strada Agatha Bârsescu nr.18,  cu mențiunea „pentru concursul Debut în regie”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.