Dinu Cernescu și „Trei generații” la Teatrul Odeon

Crina Muresan, Mircea Cretu, Silvian ValcuSpectacolul „Trei generații”, de Lucia Demetrius, în regia artistică a lui Dinu Cernescu, va avea premiera pe 25 și 26 aprilie, următoarele reprezentații fiind programate pe 2, 7 și 8 mai de la ora 19.00, la Sala Majestic.

„Căutând idei de spectacol cu Dorina Lazăr, am ajuns la istoria sentimentală a Trei generaţii – istorie frământată, amestecată cu iubiri neîmplinite, cu pasiuni şi constrângeri nemeritate. Am vrut să creăm un spectacol cu parfum de epocă, costume frumoase, decor şi muzică de atmosferă de sfârşit şi de început de secol. Având roluri bine scrise şi actori pe măsură, am construit un spectacol <de teatru> cu început, poveste şi final”, a declarat regizorul Dinu Cernescu.

„Trei generații”, aparținându-i scriitoarei Lucia Demetrius a avut premiera în 1956 la Teatrul Municipal, actualul Teatru Bulandra și s-a jucat cu succes de-a lungul timpului în teatre din București și din țară.

„Premiera cu Trei generații a Luciei Demetrius, nu e un moft, nu e un capriciu melancolic, ci începutul unui program, un demers estetic, profesional, menit să pună la dispoziția tinerilor – actori, regizori, spectactori – o privire avizată a românilor despre români, o privire asupra a ceea ce a însemnat subtilitatea autorului de a lăsa să transpară printre rânduri adevărul, arta de a fenta cenzura, să înțelegem de ce erau sălile de spectacol pline ochi, chiar dacă cei din sală stăteau cu mănuși pe mână și cu pledul pe genunchi”, a explicat Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon.

Scenografia spectacolului este semnată de Maria Miu, ilustraţia muzicală de Vasile Manta, iar din distribuție fac parte Angela Ioan, Crina Mureşan, Sabrina Iaşchevici, Paula Niculiţă, Rodica Mandache, Ruxandra Maniu, Mircea N. Creţu, Alexandru Papadopol / Silvian Vâlcu, Laurenţiu Lazăr, Ionuţ Kivu / Andrei Runcanu, Ioan Batinaş / Nicholas Caţianis, Marian Ghenea, Dragoş Panait, Marian Lepădatu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.