„Dolce Vita”, în premieră la Operetă

Catalin PetrescuSpectacolul „Dolce Vita”, în regia lui Dragoş Galgoţiu, va avea premieră oficială sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Irina Baianţ şi Adrian Nour vor fi soliști, iar geraldine Petre și Gabriela Călin vor fi balerinele în prim-plan.

La pupitrul orchestrei se va afla Daniel Jinga, iar maestru de cor este Gabriel Popescu, asistat de Aurel Muraru. Vor participa pianistul Alexandru Burcă, Corul, Orchestra şi Ansamblul de Balet al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Coregrafia este semnată de Ioana Macarie.

Opereta, musicalul şi muzica pop, cabaretul şi teatrul-dans dezvăluie ceea ce au unic în fibra lor, dincolo de nuanţe stilistice şi variaţiuni, de ritmuri şi sonorităţi în cadrul spectacolului „Dolce Vita” transcende graniţele genurilor muzicale, ale epocilor istorice, al spaţiului convenţional asociat ideii de „spectacol”. Este o formulă generoasă, care nu include doar opereta, doar musicalul sau un alt gen din sfera spectacolului muzical, ci cuprinde ceea ce au păstrat opereta, musicalul, cabaretul şi celelalte în esenţa lor: acel stil aparte de a transmite bucuria vieţii.

Regizorul Dragoș Galgoțiu a explicat: ,,Dolce Vita este ocazia unei întâlniri neconvenţionale dintre artişti şi public în foaierul noului sediu al Teatrului de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”. Foaierul este legătura specială, puntea dintre două lumi diferite, pe de o parte scena, cu misterele ei, cu poveştile, cu decorurile ei exotice şi cu personajele ei seducătoare, pe de altă parte viaţa diversă din afara teatrului. Spectacolul acesta este imaginat ca o sărbătoare în care orchestra, soliştii, corul, balerinele şi publicul, întâlniţi de această dată în foaier, în spaţiul de frontieră dintre cele două lumi, trăiesc o experienţă împreună. Cabaretul, ariile de operetă, secvenţele de dans, solo-urile instrumentale, gagurile şi momentele de musical, alcătuiesc un spectacol pe care artiştii îl imaginează şi îl trăiesc într-o relaţie de complicitate şi de apropiere cu spectatorii. Dolce Vita este o ceremonie emoţională, entuziastă, ironică şi amuzantă, care celebrează acele stări de euforie pe care doar opereta şi muzicalul le pot provoca.”

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Dolce Vita” vor avea loc în data de 21, 25 şi 26 iunie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.