„Eu. O casă de păpuși”, în premiera la Teatrul Odeon

invitatie Eu. O casa de papusi(1)„Eu. O casă de păpuși”, primul spectacol din cadrul proiectului „Surorile Heddei” curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship, va avea premiera la Teatrul Odeon, sala Studio, pe 19 iunie, de la ora 19.30. Spectacolul, a cărui regie este semnată de Carmen Lidia Vidu, a fost realizat de Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

„O femeie singură în scenă își amintește. Lumea senzațiilor trăite de ea se naște din proiecții video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinantă. O soprană cântă ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui bărbat apare din când în când, ca o amintire. Spectacolul extrem de personal în care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixează emoționant Ibsen, film noir și muzică live este inspirat de personajul Nora din piesa O casă de păpuși de Henrik Ibsen și are o atmosferă hipnotică, agresivă, dar și poetică”, se arată într-un comunicat de presă.

Videoproiecțiile pe corp uman creează pe rând senzația de întinerire, de îmbătrânire, de „vizibilitate” a simțurilor. „Videoproiecția semnată de Cristina Baciu e ceea ce se numește bătaia de inimă a spectacolului. Partea vizual-sonoră dă tempo-ul de citire a spectacolului”, spune regizoarea Carmen Lidia Vidu, recent câștigătoare a premiului pentru cel mai bun film documentar în cadrul Galei Premiilor Gopo. „Nora mea este mult mai bătrână. Nora mea își trăiește ultima zi din viață și ea știe asta. Este cu un pas în trecut și cu un pas în moarte. Nu are prezent. E obosită și poftește iubire. E împăcată cu ce-a făcut. Dar, ca orice pionier, e singură. Singurătatea e chinuitoare și a ofilit-o”, mai spune ea.

Următoarele reprezentații sunt programate pe 25 și 27 iunie, la ora 19.30

Eu. O casă de păpuși

după piesa O casă de păpuşi de Henrik Ibsen

Traducerea: Radu Polizu-Micşuneşti şi Florin Murgescu

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Călărașu

Soprana: Cătălina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originală: Ovidiu Chihaia

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.