Gigi Căciuleanu, 50 de ani pe scenă, în cadrul Festivalului „George Enescu”

UF 6_6În cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, ediția 2015, pe scena Teatrului Mic din București va avea loc premiera unui spectacol special „Un minut de dans sau Uf”, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu care își propune astfel să marcheze împlinirea a 50 de ani de când a debutat ca dansator pe scena aceluiași teatru, în coregrafia lui Miriam Răducanu.

Gigi Căciuleanu sărbătoreşte acum 50 de ani de scenă, revenind la Teatrul Mic, ca interpret cu noua sa creaţie coregrafică pe care şi-o dorește în tradiţia „Nocturnelor 9½” realizate de Miriam Raducanu, căreia îi dedică acest spectacol. Muzica îi aparține lui Paul Ilea, iar interpreți sunt Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu. Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic.

Premiera va avea loc pe 5 şi 6 septembrie, orele 20:00, la Teatrul Mic. „Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui să „facă faţă”, să se adapteze în „stare de urgenţă”, fanteziei sale de moment trebuind să memoreze partitura coregrafică şi, bineînțeles, cea muzicală, ambele inventate în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze, cât se poate de bine. Pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală”, spune Gigi Căciuleanu. „La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi „să-şi pună picioarele în apă rece” pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Muzica îi apartine „omului orchestră” Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO) căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale „colegului” său întru muzică şi trăznăi, Mozart, dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă „drăgăstoasă ireverenţă”. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori „nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt… Și, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator… Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf!!!”, își încheie Gigi Căciuleanu invitația la un spectacol mereu unic.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.