În 2016 majoritatea spectatorilor au preferat TNB

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a fost instituția de spectacol care a vândut cele mai multe bilete în anul 2016, potrivit cifrelor date publicității de agenția de presă news.ro. 160 000 de bilete au fost achizionate de spectatori de la TNB anul trecut.

Teatrul Țăndărică se situează pe locul al doilea, în 2016 vânzând jumătate din numărul de bilete vândute de TNB: 80 000. Comparativ cu anul 2015, se poate vorbi despre o scădere de 30 000 de bilete, potrivit directorului instituției, de la 110 115 de bilete.

Teatrul de Comedie a vândut 48 000 de bilete în 2016, când a produs șapte spectacole noi, printre care „Micul prinţ”, regizat de Alexandru Dabija, „Nina  sau despre fragilitatea pescăruşilor împăiaţi” după Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Maftei, şi spectacolul muzical „Îmblânzirea scorpiei” după Shakespeare, regizat de Gelu Colceag.

Teatrul Nottara, a cărui trupă a fost nevoită să joace în alte spaţii decât cel propriu, sediul de la Bulevardul Magheru fiind închis peste zece luni, timp în care a fost clarificată starea imobilului, a vândut 40 000 de tichete. Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului trecut care au avut loc aici a fost Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard din luna octombrie, la revenirea în sediu.

Potrivit sursei citate, reprezentanții teatrelor Bulandra, Evreiesc, Mic şi Excelsior nu au furnizat informații despre numărul biletele vândute anul trecut.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.