Ne-bun pentru această lume, tema Galei HOP 2016

temaNebunia – ca şansă de a spune adevărul, ca element subversiv, ca formă de revoltă, ca existenţă în afara normei, ca rol asumat, ca formă de supravieţuire. Aceasta este tema Galei HOP 2016, anul în care se împlinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. Sub semnul unei replici din Hamlet se va desfășura, anunță UNITER, Gala HOP:  “Though this be madness, yet there is method in’t.”

La Secţiunea INDIVIDUAL, concurenţii vor pregăti un moment (monolog, colaj, studiu) bazat pe texte din opera lui William Shakespeare. În construcţia momentului, concurentul trebuie să integreze maximum 2 minute performative care să îi pună în valoare calităţile, abilităţile personale (dans, cânt, capacitatea de a folosi instrumente muzicale, capacitatea de a mânui marionete, acrobaţie, magie, etc.). Durata maximă: 10 minute.

La Secţiunea GRUP, concurenţii vor pregăti un spectacol/studiu/work in progress (multi-media, instalaţie, teatru fizic, teatru dans, performance) având ca suport un text shakespearian sau un text al unui autor modern, contemporan ce are ca temă revizitarea operei shakespeariene. Durata maximă: 30 minute. Componenţa maximă a unui grup – 6 persoane.

NOTĂ: Atenţie la text! Se poate folosi fie o singură traducere, fie un colaj din mai multe traduceri sau chiar o traducere personală a textelor shakespeariene, condiţia fiind respectarea conţinutului şi a sensului din opera originală!

Se pot înscrie la concurs actorii care au absolvit facultatea (licenţă) începând cu promoţia 2012.

Data şi locul preselecţiilor celei de-a 19-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP vor fi anunţate ulterior.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.