Noaptea teatrelor

Principalele teatre din Capitală, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), dar şi mai multe cluburi îşi deschid porţile miercuri noaptea, prezentând spectacole gratuite după ora 22.00, în cadrul evenimentului Teatrul de Noapte, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB. Cincisprezece reprezentaţii vor fi prezentate gratuit miercuri noaptea în instituţiile de cultură, dar şi în unele localuri. Teatrul Naţional Bucureşti prezintă „Comedia norilor”, după Aristofan, în regia lui Dan Tudor, la Sala Mare. În acelaşi timp, Teatrul Nottara oferă publicului spectacolul „Hangiţa” de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun, la Teatrul Mic se joacă „poimâine alaltăieri” de Gianina Cărbunariu, iar la Teatrul Foarte Mic – “Mă tot duc…”, o adaptare liberă după texte de Shakespeare şi Marc Dore, de şi cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu.

Teatrul de Comedie prezintă spectacolele „Sunt un orb”, recital al lui Horaţiu Mălăele, de la ora 22.00, la Sala Mare, şi „Fitness”, un one-woman show cu Mihaela Teleoacă, după Jacques de Decke, în regia lui Mihai Bisericanu, de la ora 22.30, la Sala Studio. Montările lui Alexandru Dabija – “Ionesco – 5 piese scurte” de Eugen Ionescu, de la ora 23.00, la Teatrul Odeon, şi “Capra sau Cine e Sylvia?”, după o piesă de Edward Albee, cu Marcel Iureş în rol principal, la Teatrul Act, de la ora 23.00, sunt, de asemenea, incluse în programul Teatrul de Noapte.

Teatrul Metropolis, oferă spectacolul „Cum m-am lăsat…”, după un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartău, în regia lui Bogdan Muntean.

De asemenea, iubitorii de teatru vor putea opta şi pentru montări în spaţii alternative, precum clubul Green Hours, unde Teatrul Luni are deja o tradiţie, clubul La scena sau Galeria Montage, care găzduieşte şi ea un teatru. La Green Hours, vor fi prezentate montările „Undo 90 după Do Over”, de Frederik Stroppel, în regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri şi Cosmin Seleşi, de la ora 22.00, şi „Stă să plouă” de Lia Bugnar, după un text semnat tot de aceasta, cu Marius Manole, Maria Buză, Antoaneta Cojocaru şi Lia Bugnar/Tania Popa, de la ora 00.30. La Scena găzduieşte, începând cu ora 22.00, spectacolul „Un cuplu ciudat”, de Doina Antohi, după Neil Simon, iar la Teatrul Montage din galeria cu acelaşi nume va fi prezentată, tot de la ora 22.00, o montare a piesei „Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, în regia lui Radu Bărbulescu.

Centrul Naţional al Dansului a pregătit trei spectacole, „Lulu’s Room” de şi cu Mihaela Dancs, continuând cu „Stage Psychosis”, conceput şi interpretat de Carmen Coţofană, şi „Dance a Playful Body”, conceput de Andreea Novac şi Istvan Teglas şi în interpretarea acestuia din urmă.

Intrarea la aceste spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile, astfel că spectatorii trebuie să îşi procure din timp bilete, de la casele fiecărei săli, pentru a avea locuri rezervate.

Print

Un Comentariu

  1. gabi_4_all 07/06/2012

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.