O „Istorie subiectivă a fragilității” la Reactor

Afiș Istorie subiectivă a fragilitățiiSpectacolul „Istorie subiectivă a fragilității” va fi prezentat în premieră pe 28 și 29 iunie, de la ora 20.00, la Centrul Reactor din Cluj, înainte de vacanța de vară.

Istorie subiectivă a fragilității este, așa cum anunță încă din titlu, un spectacol care nu pretinde obiectivitate nici de la creatorii, nici de la spectatorii săi. Creat prin metoda devised theatre, el e rezultatul experiențelor personale, a imaginației și a percepțiilor diferite asupra lumii a tuturor celor cinci oameni implicați. Pornind de la câteva întrebări, spectacolul a prins formă din improvizațiile și discuțiile avute de regizorul Olivia Grecea cu dramaturgul Ana Cucu Popescu și cei trei actori, Timea Udvari, Oana Mardare și Cătălin Filip.

Încet-încet, s-a născut un spectacol personal și sincer, care face apel la ceea ce avem cu toții în comun. Subiectivitatea, în acest caz, nu e decât un mod de apropiere de fragilitățile celorlalți.

Selecția ȋnseamnă manipulare? Pot să fiu mai bun? Contează ce au făcut părinții mei? Ce sens are atâta suferință? Dacă ȋntrebi poate că ȋți vei răspunde. Sau ȋntrebarea va deveni o mantră personală, ceea ce nu e neglijabil. O veche legendă spune că secretele șoptite ȋn scorbura unui copac și acoperite cu noroi vor rămâne pentru totdeauna ȋn interiorul copacului. Purtătorul lor se eliberează asumându-și simultan secretul.

Istorie subiectivă a fragilității este o ȋncercare pur subiectivă, parțială și conștientă de propriile limite de situare a individului ȋn raport cu câteva dintre valorile și discursurile la care e expus, de la care se revendică și care ȋl modelează.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.