Robert Wilson și echipa sa, în dialog la conferință de presă

Robert Wilson Cu trei săptămâni înainte de premiera spectacolului Rinocerii de Eugène Ionesco la Naționalul din Craiova, în regia celebrului Robert Wilson, teatrul care găzduiește evenimentul anunță că joi, 12 iunie, la ora 10.30, la Sala Studio va avea loc conferința de presă ce anunţă premiera mult aşteptatului spectacol. La conferinţă vor participa regizorul Robert Wilson, co-regizorul Charles Chemin şi dramaturgul Konrad Kuhn, alături de actori din distribuţie.

După o primă săptămână de repetiţii intense dedicate producției Rinocerii a Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, după piesa cu acelaşi nume a marelui scriitor francez de origine română Eugène Ionesco, duminică 8 iunie s-au alăturat echipei regizorul avangardist Robert Wilson, alături de creatorul de costume Jacques Reynaud şi designerul de lumini A.J. Weissbard, pentru a contura pentru 2 iulie evenimentul cultural al anului 2014 în România.

Robert Wilson a revenit în România după o premieră răsunătoare la Paris. Cu Încoronarea Poppeei/ L’Incoronazione di Poppea / The Coronation of Poppaea, operă în trei acte (1643) aparţinând lui Claudio Monteverdi, regizorul Robert Wilson, poetul mişcării şi al spaţiului, a scris sâmbătă 7 iunie, la Palais Garnier, un nou capitol în istoria La Opera Paris. Decorul a fost conceput sub scenă cu stâlpi și roți de lemn proiectate de către Garnier în 1876. A.J. Weissbard şi tehnicienii de lumini, sunet sau decor, în număr mare, ca la orice producţie marca Robert Wilson, au fost apreciaţi pentru excelenta muncă depusă pentru a realiza, alături de interpreţi, o operă extrem de complexă, în 37 de scene și cu o durată de 3 ore şi jumătate. Costumele create de Jacques Reynaud, în stil baroc, au fost, ca de fiecare dată, uimitoare.

Sursa: https://www.operadeparis.fr/en/saison-2013-2014/opera/l-incoronazione-di-poppea-claudio-monteverdi

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.