„Romeo și Julieta”, celebrul spectacol al Cătălinei Buzoianu, din nou la TVR2

Pe data de 23 ianuarie, începând cu ora 20.40, TVR2 va difuza din nou spectacolul-legendă, „Romeo și Julieta”, realizat în anul 1978 de absolvenții IATC de atunci, în regia Cătălinei Buzoianu. Montarea a fost invitată la mai multe festivaluri și multipremiată la Festivalul de teatru studențesc de la Durham, Marea Britanie, din 1979.

Spectacolul a fost înregistrat, dar nu a fost difuzat niciodată. Mai mult, niciunul dintre protagoniști nu l-au văzut și nu credeau că mai există. Înregistrarea a fost descoperită în arhiva TVR și în această toamnă a fost organizat un eveniment special la UNATC unde au fost invitați la vizionare actorii de-atunci. Din păcate, unii dintre ei, nu mai sunt printre noi…

Promoţia era alcătuită din viitori mari actori: Adrian Pintea, Mariana Buruiană, Dinu Manolache, Şerban Ionescu, Răzvan Vasilescu, Dan Nuţu, Florin Călinescu, Adriana Trandafir, Mirela Gorea. Muzica a fost compusă de Mircea Florian.

Acest spectacol, care a repurtat un succes răsunător în Anglia, în 1978, nu a fost văzut niciodată, nici măcar de cei ce l-au jucat şi nici de Cătălina Buzoianu. Casa de Producţie prezintă, pe lângă acest spectacol şi întâlnirea de acum, din 2016, dintre o parte din actorii-studenţi de atunci şi studenţii de acum de la UNATC. O întâlnire în care sunt readuse din memorie întâmplările de atunci. O întâlnire între generaţii.

Regia artistica: Andrei Magalie; Imagine: Ovidiu Cristescu, Amilcar Iovanescu; Sunet: Valentin Bartolomeu; Montaj: Robert Kallos;postprocesare sunet: Cornel Ciuleanu; Producător: Lucia Constantinescu Producător coordonator: Andras Demeter.

Print

3 Comentarii

  1. Donkeypapuas 30/12/2016
  2. Aurelia 03/01/2017
  3. EMBER STELA 23/01/2017

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.