Se apropie Festivalul Internațional de Teatru Reflex

tamasiA treia ediție a Festivalului Internațional de teatru Reflex va avea loc la Sfântu Gheorghe în perioada 18-31 martie. Organizat de Teatrul Teatrul Tamási Áron din localitate, evenimentul a pregătit o ofertă de spectacole la unison cu principiile care au ghidat festivalul încă de la prima ediție, desfășurată în anul 2009.

Potrivit organizatorilor, coordonați de regizorul László Bocsárdi, directorul festivalului, fiecare producție care va participa la ediția de anul acesta reprezintă un punct de iradiere a unui anumit fel de a face teatru contemporan. La Sfântul Gheorghe spectatorii vor vedea creații care reduc la esenţă probleme complexe şi presante ale timpului nostru: text clasic în viziuni regizorale contemporane; spectacol-fenomen teatral, cu carieră internaţională; spectacol-magie teatrală; spectacol-teatru total, spectacol-oglindă şi spectacol-protest despre absurdităţile lumii în care trăim şi despre sluţenia din sufletele noastre; spectacol-călătorie prin diverse culturi ale lumii; spectacol-feerie, despre fragila graniţă dintre vis şi realitate; spectacol de operă, o ludică şi ingenioasă mixtură de genuri artistice, care se transformă într-un puternic teatru politic.

Această ofertă de spectacole invitate, din Europa şi din ţară, este completată, ca şi la ediţiile precedente, cu producţii din Sf. Gheorghe.

Dacă pe 16 martie 2012, Reflex2 a fost deschis de un concert excepţional Balanescu Quartet, ediția din acest an va începe, pe 18 martie 2015, tot cu un prestigios cvartet, radio.string.quartet.vienna, celebru în lumea internaţională a jazzului pentru interpretări inedite ale pieselor legendarului compozitor şi cântăreţ John McLaughlin. Reflex3 va fi deschis de concertul extraordinar al cvartetului vienez pentru că în muzica acestuia se întâlnesc cele mai diverse stiluri şi genuri muzicale – de la jazz şi muzică clasică, până la folk, rock şi muzică pop. Tot aşa se doreşte a fi şi Reflex3 – un punct de întâlnire între diverse stiluri şi voci din lumea teatrală şi artistică contemporană.

Până la începutul festivalului, organizatorii vă invită în Reflexul virtual este un spaţiu de documentare care reuneşte trei pagini web distincte, cu un design personalizat pentru fiecare dintre cele trei Reflexe, în acord cu simbolistica şi conţinutul ideatic pe care cele trei ediții ale festivalului şi-au propus să le pună în circulaţie. Site-ul a fost lansat la prima ediţie, este conceput în trei limbi, – română, maghiară şi engleză – , iar toate cele trei variante – din 2009, 2012 şi 2015 – au în comun preocuparea de a cultiva atmosfera de intimitate din spaţiul real al Reflexului şi de a valorifica în mod creativ standardele web, devenind, la rândul lor, un proiect virtual cu identitate.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.