Silviu Purcărete se întoarce la Sibiu

Sâmbătă, pe 19 mai, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu va avea loc avanpremiera spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”, după Jonathan Swift în regia lui Silviu Purcărete, scenografia şi light designul fiind semnate de Dragoş Buhagiar.

„Seria de exerciții scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru Vocile din Cimitirul Vesel, producția lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea și apartenența. Acesta este cel de-al optulea spectacol montat de Silviu Purcărete pe scena Teatrului Național din Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

„Călătoriile lui Gulliver” este un proiect cultural demarat acum trei ani în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh și finanțat cu sprijin de la Administrația Fondului Cultural Național. Spectacolul va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe data de 26 mai, la ora 21:00, urmând să fie prezentat mai apoi la Edinburgh în perioada 17 – 20 august.

Biletele pentru avanpremieră au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe eventim.ro la prețul de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Acest spectacol nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.