Spectacolele-invitate la HOP 2016

Afis Gala HOP 2016. grafica Cristian LuchianEdiția din 2016 a Galei Tânărului Actor HOP, program permanent al UNITER, concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic, se va desfășura anul acesta la Vox Maris Grand Resort Costineşti, în perioada 5-8 septembrie. Directorul artistic al acestei ediții este actorul și profesorul Miklós Bács.

În afară de competiție, evenimentul oferă întâlniri cu creaţii teatrale de excepţie invitate, în distribuţia cărora evoluează foşti concurenţi sau laureaţi ai ediţiilor precedente.

„Bonus Hop Shop” şi „Ne-bun pentru această lume”, producţiile participanţilor din acest an la Gală, întregesc seria de spectacole.

Potrivit comunicatului de presă trimis la redacție spectacolele invitate sunt următoarele:

5 septembrie, ora 21.30: Eşti un animal, Viskovitz!

În seara primei zile a competiţiei, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu-Vâlcea, instituţie care culege aproape în fiecare an tinere talente de la Gala HOP, vine cu o producţie a anului 2014, spectacol care a luat premii la mai toate festivalurile la care a fost invitat şi, pe care critica de specialitate îl denumeşte „spectacol bijuterie”: Eşti un animal, Viskovitz! după Alessandro Boffa, adaptarea scenică şi regia: Tudor Lucanu, scenografia: Irina Moscu, coregrafia: Galea Bobeicu; cu Mădălina Ciotea, Réka Szász, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Cătălin Asanache.

Réka Szász este pentru a doua oară pe scena HOP, după ce în anul 2014 a fost Edith Piaf şi a furat şansa oferită de Tudor Giurgiu de a fi unul dintre cei „10 pentru FILM la TIFF”. Tot în 2014 şi tot pe scena HOP, Cătălin Asanache îl interpreta pe Richard al III-lea şi pe Al Pacino în „Avocatul diavolului”. Aşadar, pentru ei anul acesta va fi unul fără emoţiile începuturilor.

6 septembrie, ora 21.30: Fata din curcubeu

Ilona Brezoianu a venit la Gala HOP în 2013, a obţinut Premiul Timică, şi apoi a intrat în frumoasa aventură Hai iu iu nu Hi you, you – spectacol dedicat memoriei Mariei Tănase, un concept de  Radu Afrim, pe muzica lui Vlaicu Golcea. Cu one-woman show-ul Fata din curcubeu, textul şi regia Lia Bugnar, spectacol cu care vine anul acesta la Gala HOP în afara concursului, Ilona Brezoianu a câştigat marele premiu (ex aequo cu Ofelia Popii) la Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” Bacău, 2016 şi, acum câteva zile, Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

8 septembrie, ora 18.00: Dor de Eminescu

În ultima seară de Gala HOP, înainte de momentul dezvăluirii premiilor, Ion Caramitru și Aurelian-Octav Popa vor prezenta recitalul  Dor de Eminescu,

creație ce demonstrează modernitatea și relevanța poeziei eminesciene și potențialul versului pentru scena contemporană.

Aflaţi mai multe despre participanţii din acest an la Gala Tânărului Actor vizitând www.galahop.ro. Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial

de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 5-8 septembrie urmăriţi live competiţie şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.