Teatrul din Cartier, în premieră la Sibiu

Actori născuți în 1990În perioada 2 septembrie – 2 decembrie 2015, un grup de tineri actori vor duce spectacole de teatru în cartierele orașului Sibiu, pentru oameni care din diverse motive nu ajung în sălile de teatru. În anumite seri, școlile, liceele, bibliotecile din cartiere se vor transforma în săli de spectacol, accesul publicului fiind gratuit.

Proiectul este realizat de Asociția Culturală BIS.

Acțiunea a debutat cu o paradă („Orașul fermecat”) pe Bulevardul Mihai Viteazul, prin care actorii au popularizat proiectul. Miercuri, 2 septembrie 2015, în cartierul Hipodrom s-a jucat primul spectacol: „Născut în ‘90”, o producție BIS Teatru, în regia lui Bogdan Sărătean (producție prezentată în luna iunie la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu).

Până în 2 decembrie se vor juca 22 de reprezentații în cinci cartiere din Sibiu: Vasile Aron, Ștrand, Terezian, Hipodrom, Valea Aurie. Spectacolele vor fi urmate de discuții cu spectatorii.

În cadrul proiectului va avea loc și premiera spectacolului „Orașul meu”, o mostră de teatru comunitar , care va implica activ locuitorii din cartiere. În distribuție îi vom regăsi pe toți actorii implicați în proiect: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru.

Proiectul „Teatrul din cartier (BIS Educațional)” își propune crearea unui dialog de calitate între segmente diferite de cetățeni ai orașului. „Vrem să creăm prin intermediul artei teatrului pretexte pentru a intra în dialog, medii și contexte calitative pentru comunicare, spre o componentă culturală diversificată a orașului. Și mai presus de asta, vrem să oferim bucurie și prilej de reflecție acelor oameni care nu au ajuns demult, poate niciodată, în sălile de spectacol”, a explicat echipa de organizatori.

Asociația BIS derulează proiecte și activități culturale încă din anul 2006. Printre acestea se numără și festivalul “25 de ore de teatru non-stop”. Proiectul Teatrul din cartier (BIS Educațional) se află pe Agenda culturală a orașului Sibiu și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și de Primăria Municipiului Sibiu.

Următoarele reprezentații vor avea loc astfel:

10 septembrie, ora 19.00 – „Amalia respiră adânc” (spectacol de teatru) – Cartier Hipodrom, Liceul Pedagogic.

17 septembrie, ora 19.00 – „Amalia respiră adânc” (spectacol de teatru) – Cartier Hipodrom Liceul Pedagogic.

18 septembrie – „Cartierul fermecat – Parada” (spectacol stradal) – Cartier Vasile Aaron.

19 septembrie – „Cartierul fermecat – Parada” (spectacol stradal) – Cartier Ștrand.

24 septembrie, ora 19.00 – „Amalia respiră adânc” – Cartier Ștrand, Liceu Onisifor Ghibu.

30 septembrie ora 19.00 – „Născut în ‘90” (spectacol de teatru) – Cartier Ștrand Liceu Onisifor Ghibu.

6 octombrie ora 18.00 – „Orașul meu”, un spectacol de teatru comunitar – Cartier Ștrand. Liceul O. Ghibu. Premiera oficială în cadrul proiectului „Teatrul din cartier”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.