Wagner, aniversat la Festivalul „George Enescu”

În 2013 se împlinesc două secole de la nașterea lui Richard Wagner, iar cu acest prilej, în cadrul Festivalului George Enescu, va fi prezentată în premieră tetralogia „Inelul Nibelungilor”.

„Aurul Rinului”, „Walkiria”, „Siegfried” și „Amurgul Zeilor”, cele mai spectaculoase lucrări ale genului de operă din toate timpurile, vor fi interpretate în concert de către Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski pe 15 septembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului. Combinând elemente din mituri germane și scandinave, Wagner a scris el însuși libretele, încercând să creeze „opera de artă totală”, concept prezentat în lucrarea „Opera și drama” publicată la Editura Nemira, în colecția Yorick.

Din distribuție fac parte unii dintre cei mai importanți soliști de repertoriu wagnerian ai momentului și unii dintre cei mai reprezentativi soliști de operă din România.

Festivalul oferă publicului o ocazie unică de a vedea capodopera wagneriană chiar în anul în care întreaga lume a muzicii clasice pune în lumină opera lui Wagner, în această vară, celebrul festival BBC Proms fiind deschis cu tetralogia „Inelul Nibelungilor”, sub bagheta lui Daniel Barenboim.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.