Yuri Kordonsky aduce „Unchiul Vanea” la TVR

Unchiul Vanea - Yuri Kordonsky„Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky, varianta pentru televiziune, va avea premiera luni, 27 octombrie, în două părţi – de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro. Spectacolul, după ce s-a jucat timp de zece ani la Teatrul Bulandra, fiind considerat unul dintre cele mai valoroase spectacole create în ultimii 20 de ani în România, a fost preluat de Casa de Producţie a Televiziunii Române, care a realizat spectacolul în coproducţie cu Teatrul Bulandra. Din distribuție fac parte Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuț, Coca Bloos, Horațiu Mălăele, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu și Demeter Andras.

„Suntem într-un dialog cu piesa, indiferent de limbajul în care e scrisă. Întrebările noastre sunt: cine suntem noi, de ce trăim, ce e timpul? Ce este bătrâneţea? Şi acestea sunt mult mai complicate şi mai grele decât „hai să facem un cadru””, spune regizorul Yuri Kordonsky. „Dacă ştii ce e important, atunci cadrul vine de la sine. Vine de la sine şi zice „filmează-mă, aici se întâmplă ceva foarte important”. Dar trebuie să ştii ce e important. Pentru mine nu este importantă traducerea într-un alt limbaj, într-un alt mediu. Ci cum această piesă, şi noi, ne-am schimbat în treisprezece ani”, a mai declarat el.

http://www.youtube.com/watch?v=BE-drM7q4uU&feature=youtu.be

În 2014 se împlinesc 115 ani de la premiera la Moscova a spectacolului „Unchiul Vanea”, în regia lui V.I. Nemirovici-Dancenko şi a lui Constantin S. Stanislavski (26 octombrie 1899). Anul acesta se împlinesc şi 13 ani de la premiera spectacolului pus în scenă de către regizorul Yuri Kordonsky pe scena Teatrului Bulandra (12-13 mai 2001) – din formula distribuţiei de atunci făcea parte şi regretata actriţă Irina Petrescu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.