„Artists Talk” în premieră la ArCuB

Premiera oficială a spectacolului „Artists Talk” realizat de Gianina Cărbunariu va avea loc pe 25 și 26 ianuarie, de la ora 20:00, la Sala de Spectacole a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.

Artists talk, o co-producție ARCUB și Asociația Piese Refractare, realizată cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și Institutului Francez, pune în scenă, sub forma unor discuții ale artiștilor cu publicul, o temă de interes în societatea actuală: problematica eticii în creația artistică. Personajele sunt artiști invitați la discuții cu publicul sau emisiuni televizate, care, în fața unor întrebări incomode, își trădează adevărata părere despre subiectul tratat în opera pe care tocmai au prezentat-o. Sau sunt oameni care folosesc catalogarea ca „operă de artă” a unui obiect pentru scopuri care nu au nimic artistic. Discuțiile deviază către zona politică și socială, iar etica artiștilor și responsabilitatea lor față de colegi și societate este pusă sub semnul întrebării.

Spectacolul se joacă în limbile engleză, română și franceză (cu supratitrare în română și engleză). Celor patru actori cunoscuți pe scenele bucureștene – Ilinca Manolache, Ruxandra Maniu, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță – li se alătură Bogdan Zamfir – absolvent al Școlii Superioare de Actorie a Conservatorului Regal din Liege, în prezent colaborator al cunoscutului regizor francez Joël Pommerat. Scenografia este semnată de Dorothee Curio, artistă recunoscută pe scena Germană, câștigătoare a Premiului Hein-Heckenroth în 2013. Proiecțiile video sunt realizate de Mihai Păcurar, iar muzica este creația lui Bobo Burlăcianu.

„Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întâmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni.  Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește”, declară Gianina Cărbunariu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.