Best of UNATC pe scena de la Teatrul Foarte Mic

livada de visini (1)Teatrul Foarte Mic propune în luna martie un proiect inedit, intitulat „Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic”. Cele mai apreciate producţii ale promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vor fi prezentate pe scena Teatrului Foarte Mic.

„Două spectacole emoţionante, în care talentul tinerilor actori are rolul principal. Absolvenţii claselor de Actorie coordonaţi de prof.univ.dr. Adrian Titieni şi cei ai Masterului de Arta Actorului coordonaţi de prof.univ.dr. Gelu Colceag au parcurs primii paşi ai „vieţii lor în artă” jucând roluri provocatoare şi complexe. Acum urcă pe scena unui teatru profesionist, în aşteptarea întâlnirii cu publicul”, se arartă într-un comunicat de presă.

„Clasa noastră – Poveste în XIV Lecţii” de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu este un spectacol despre Credinţă, Frică şi Iubire. Un grup de copii. Cu toţii în aceeaşi clasă: fete şi băieţi, catolici şi evrei. Învaţă împreună, se joacă împreună, cresc împreună. Dar într-o bună zi, pentru lecţiile de istorie  şi religie au de înfruntat realitatea: stalinismul, nazismul, discriminările, dogmele, nedreptăţile. Viaţa îi obligă să crească prea repede  punându-i la încercare: să-şi urască prietenul, să-şi iubească duşmanul, să-şi trădeze credinţa din frică sau din iubire. Să lupte şi să moară pentru convingerile lor,  să trăiască în speranţa că nu-şi vor pierde niciodată demnitatea. O poveste despre  zece copii şi destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a şaptezeci de ani de istorie. O piesă tulburătoare despre noi, oamenii, şi puterea sentimentelor noastre. Prima reprezentaţie va avea loc vineri, 7 martie, la ora 19:00.

„Livada de vişini” după A.P. Cehov, spectacolul coordonat de Gelu Colceag şi Tania Filip vorbeşte despre o lume în descompunere – două realităţi se ciocnesc, niciuna nefiind mai rea sau mai bună decât cealaltă. Ordinea se schimbă, iar topoarele care taie livada nu sunt cu nimic diferite de nuielele de pe spatele iobagilor de altădată. Trecutul faţă în faţă cu viitorul într-o secundă suspendată, înainte de plecare, când toţi stau pe geamantane negre. Boieri, slugi, arivişti, vinovaţi şi nevinovaţi în egală măsură. Prezentul doare mai tare decât orice amintire sau proiecţie. Fantomele trecutului sunt motiv de nostalgie, visele viitoare sunt speranţa care le dă puterea de a trăi încă o zi. Prezentul, în schimb, doare. Nu poate fi minţit şi nu cruţă pe nimeni. Spectacolul este programat prima dată pe 14 martie, de la ora 19:00.

Până la sfârșitul lunii martie vor mai avea loc doră rprezentații: sâmbătă, 22 martie, ora 19:00 – „Clasa noastră” și sâmbătă, 29 martie, ora 19:00, „Livada de vişini”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.