„Boogie Woogie”, premieră absolută la Teatrul Municipal „Bacovia”

AFIS BOOGIE WOOGIESecţia de Animaţie a Teatrului Municipal „Bacovia” îşi invită publicul duminică, 7 februarie 2016, de la orele 11.00 şi 12.00, la premiera absolută a spectacolului „Boogie Woogie”, un proiect inedit, interactiv, recomandat copiilor cu vârste peste nouă ani.

Distribuția este alcătuită din: Tiberiu Gabor Bitere, Adina Iftime, Geanina Alecsoaie, Mihaela Murafa. Scenariul, regia artistică şi scenografia îi aparțin Mihaelei Murafa. Execuţie obiecte animate: Mihaela Murafa, Tiberiu Gabor Bitere, Adina Iftime, Geanina Alecsoaie. Grafica e semnată de Ioan Viorel Cojan.

Mihaela Murafa, creatoarea spectacolului, invită spectatorii la o călătorie fascinantă în lumea teatrului de animaţie. E o invitaţie la creativitate şi la a privi lumea din jur ca pe un mare teren de joacă, în care obiectele pot prinde uşor viaţă cu ajutorul imaginaţiei.

“Boogie Woogie” este o călătorie în timp, către originile teatrului de animație. Este un spectacol în forme neconvenționale, conceput pentru Sala Studio, din dorința de a avea publicul cât mai aproape, de a-i oferi posibilitatea să descopere cât mai ușor tehnicile teatrului de animație. Personajele întruchipate de actori spun cu mult umor o poveste inspirată din societatea actuală. E un spectacol interactiv, cu metamorfozarea obiectelor. Învățăm copiii să-și petreacă timpul altcumva, să nu mai stea pe internet foarte mult, să-și poată crea jocuri cu obiectele din propria lor casă”, spune Mihaela Murafa.

Mihaela Murafa s-a născut la 15 ianuarie 1970, în Bacău. În anul 1995 a absolvit cursurile Institutului de Arte din Chişinău, Secţia Arta actorului, teatru cu păpuşi, la clasa profesorului Victor Ştefaniuc. În perioada 1990–2002 a activat ca actor păpuşar la Teatrul de Animaţie Bacău (1990–1991, 1996–1999), Teatrul “Neghiniţă” Bacău (1995–1996), Teatrul Municipal “Guguţă” Chişinău (1992-1995) şi Teatrul Municipal “Bacovia” Bacău (2002-2010). În anul 1998, a oţinut Premiul pentru Debut, la Festivalul Recitalurilor Păpuşăreşti, de la Botoşani, cu recitalul “Ulciorul cu galbeni”, după Plautus, în regia lui Laurenţiu Budău. În 26 de ani de activitate artistică, a realizat peste 60 de creaţii actoriceşti, în spectacole semnate de creatori de teatru precum Atilla Vizauer, Marius Rogojinski, Ovidiu Lazăr, Bogdan Ulmu, Stelian Preda, Doina Zotinca, Luminiţa Tiţu, Nicolae Roşioru, Constantin Brehnescu, Victor Ştefaniuc, Gheorghe Balint şi Laurenţiu Budău. A participat la festivaluri de teatru din România, Republica Moldova, Austria, Turcia, Serbia şi Bosnia – Herţegovina. Între anii 1992 – 2010, a făcut parte din distribuţia unor spectacole premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care colajul “Evoluţie”–“Balerina” (1992, Constanţa), “Pinocchio” (Galaţi, 2003), “Dumbrava minunată” (Cluj-2008), “Jack si vrejul de fasole” (Galaţi-2007), “Stafia familiei Canterville” (Bucureşti, 2008), “Serenadă pentru Cervantes” (Bucureşti, 2009), “Cipollino” (Turcia, Serbia, 2010). Colaborează intens cu sectorul de teatru independent, luând parte la producţii cu actori profesionişi sau încurajând să se dezvolte artistic tineri amatori cu talent actoricesc. În anul 2015 a contribuit ca actriţă la realizarea spectacolului “Sunt băiat cuminte”, de Laurenţiu Budău, o producţie independentă a Teatrului din Clopotniţă Bacău, semnată de regizorul Ovidiu Lazăr, şi a semnat scenariul, regia şi scenografia spectacolului “Magazinul de jucării”, o producţie independentă, cu actori profesionişti, prezentată în premieră în cadrul programului “Teatru de poveste” al Teatrului Municipal “Bacovia”.

A semnat scenarii de teatru, film şi televiziune şi a realizat regia şi scenografia pentru spectacole de teatru independent. Este autoarea scenariului pentru filmul de televiziune “Colegi de şcoală”, difuzat în anul 2005. Susţine cursuri de actorie pentru copii şi adulţi şi realizează spectacole de teatru cu tineri actori amatori, colaborând cu Hobby Club Bacău, Clubul de actorie “Smart” s.a.m.d. În anul 2013, protagonista spectacolul său de teatru – balet “Carmen” a obţinut Premiul al II-lea şi Premiul de popularitate la Festivalul Naţional de Muzică, teatru şi dans pentru copii “Neghiniţă”, din Bacău. A făcut parte din juriile festivalurilor de teatru, muzică şi dans, pentru copii şi tineret “Hobby Fest Fest.

 

Print

Un Comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.