„Contra progresului“, primul spectacol nou la Teatrul „Andrei Mureșanu“

Contra progresuluiSpectacolul „Contra progresului“ de Esteve Soler, în regia lui Cristian Ban, va avea premiera duminică, 27 septembrie, la Teatrul „Andrei Mureșanu“ din Sfântul Gheorghe , fiind prima producție nouă pe care instituția o anunță pentru stagiunea 2015-2016.

Spectacolul va avea loc la Studioul Nou şi va începe de la ora 19:00, însă publicul este invitat în foiaerul teatrului de la ora 18:30, pentru o degustare de vinuri.

Scenografia este semnată de Alpár Albert, la care se adaugă costumele create de Elena Gheorghe. Traducerea este asigurată de Luminiţa Voina-Răuţ.

În noua producție publicul din Sfântu Gheorghe va avea prilejul de a-i revedea pe câțiva dintre îndrăgiți actori ai teatrului, care fac parte din distribuție, respectiv Mona Codreanu, Daniel Rizea, Fatma Mohamed, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu Jr., Ioana Costea, Sergiu Aliuș, Nae Croitoru, Sebastian Marin și Constantin Mailat.

Parte din trilogia „Contra“ – „Contra democrației“, „Contra iubirii“ și „Contra progresului“ – a dramaturgului catalan Esteve Soler, textul aduce în prim plan monstruozitățile și contradicțiile sinistre ale vremurilor pe care le trăim, o lume a unui om contemporan rătăcit printre valorile răsturnate ale unei societăți degradate spiritual. Universul creat e Soler este unul absurd, dominat de personaje bizare care conturează un viitor sumbru al omenirii. Mai exact, dramaturgul lansează provocarea de a ne imagina cum va arăta lumea peste câteva zeci de ani, dacă umanitatea continuă cursul actual al progresului. Asfel, universul uman al viitorului este măcinat de alienare, de absența emoțiilor și a oricăror repere morale.

Jucată pe scene din Europa, America și Australia, piesa lui Esteve Soler a fost primită cu entuziasm de public, bucurându-se de un succes remarcabil. „Scopul pieselor este de a trezi spiritul critic în public. În cazul în care, atunci când un spectacol s-a terminat, iar publicul se simte indiferent, înseamnă că am eșuat. Dacă am pus societatea de astăzi pe jar, este pentru că eu cred că această meditație, acest dialog, este mai necesar ca oricând” , spune autorul Esteve Soler.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.