„Crăiasa Zăpezii” ajunge la Teatrul Excelsior

CraiasaSpectacolul „Crăiasa Zăpezii” după Hans Christian Andersen, în regia semnată de Rosamunde Hutt, va avea premiera marți, 18 noiembrie, la ora 18.00, la Teatrul Excelsior din Bucureşti. Scenografia este creația Andreei Săndulescu, la producție colaborând și coregrafa Violeta Dincă, compozitorul Eduard Petru Jighirgiu şi light designerul Manuela Răduţ.

Teatrul Ion Creangă invită publicul într-o aventură palpitantă în ţinuturile îngheţate ale nordului, alături de Crăiasa Zăpezii şi alaiul ei alb. Bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, spectacolul vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. „Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans, o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

Cea de-a doua premieră a Teatrului Ion Creangă din stagiunea 2014-2015 este un proiect ambiţios care aduce împreună o echipă artistică internaţională. Regizorul Rosamunde Hutt şi dramaturgul Charles Way au colaborat cu scenografa Andreea Săndulescu, coregrafa Violeta Dincă, compozitorul Eduard Petru Jighirgiu şi light designerul Manuela Răduţ pentru a recrea farmecul poveştilor pline de suspans şi de înţelepciune.

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca „Jane Eyre”, „Cei trei muschetari” şi „Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat în realizarea de politici şi programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt montează „Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care „Frumoasa din pădurea adormită”, „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece”, care au fost nominalizate la premiul pentru cea mai bună piesă pentru copii, acordat de Writer’s Guild din Marea Britanie.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.