Despre vină, responsabilitate și destin, la Odeon

afis malaga micÎn cadrul proiectului „Fabulamundi. Playwriting Europe”, la Teatrul Odeon va avea loc vineri, 27 iunie, ora 19.30, la Sala Studio, spectacolul lectură „Malaga” de Lukas Bärfuss, în traducerea lui Ciprian Marinescu și regia lui Alexandru Nagy.

Din distribuție fac parte Elvira Deatcu, Dan Bădărău, Sivian Vâlcu și copilul Rebeca Avram, spectacolul fiind urmat de discuții cu publicul.

În „Malaga”, piesă scrisă în 2010 pentru Schauspielhaus Zürich, Bärfuss abordează tema unor părinți care pun în pericol viața propriei fiice, fără să-și dea seama. Este o poveste despre vină, responsabilitate și destin.

Lukas Bärfuss, născut în oraşul elveţian Thun în 1971, este scriitor şi locuieşte în prezent la Zürich. A scris romane („O sută de zile”, 2008, „Koala”, 2014) şi piese de teatru („Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri”, „Autobuzul”, „Testul”, „Petrol”) care au fost montate în toată lumea cu mare succes. Între 2009 şi 2013 a fost scriitor în rezidenţă la Schauspielhaus din Zürich, unde au avut premiera piesele sale Malaga (2010) şi Zwanzigtausend Seiten (2012). Opera sa a fost distinsă cu premiile Mülheimer Dramatikerpreis (2005), Mara-Cassens-Preis (2008) şi cel mai recent Berliner Literaturpreis (2013).

„Fabulamundi. Playwriting Europe” este un proiect ce urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, a traducătorilor, autorilor dramatici şi a textelor acestora, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. Ediţia din acest an propune traduceri şi lecturi de piese pe tema „Oportunitate periculoasă” şi, de asemenea, ateliere de scriere dramatică susţinute de dramaturgii invitaţi.

La Teatrul Odeon această ediţie a proiectului a debutat pe 12 noiembrie 2013 cu piesa „Revanşa” de Michele Santeramo (Italia), a continuat cu autori dramatici din Spania (Marilia Samper cu piesa „Umbre”) şi Franţa (Rémi de Vos cu piesa „Trei despărţiri”), şi se încheie pe 27 iunie cu piesa „Malaga” de Lukas Bärfuss.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.