La sfârșit de an, spațiile expoziționale ale Teatrului Național „I.L. Caragiale” vor găzdui o serie de manifestări în cadrul programului TNB Parateatral -Arte vizuale.
Marți, 19 decembrie 2017, la ora 15.00, va avea loc, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB, deschiderea „SIAN- Salonul Național de Artă Naivă” (ajuns la a XIV-a ediție), organizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului (INP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Este o expoziție bienală, care are ca scop principal promovarea celor mai valoroase lucrări ale artiștilor naivi din țară și din străinătate, asigurând o remarcabilă continuitate a programului multianual de Revigorare a meșteșugurilor tradiționale și promovare a creativității artistice, susținut de INP. Expoziția rămâne deschisă până în data de 19 ianuarie 2018. Accesul publicului se face prin Bd. Carol.
În foaierele etaj I și II ale Sălii Studio a TNB are loc, tot în data de 19 decembrie 2017, la ora 18.00, vernisajul unei expoziții foto-documentare de mare interes, consacrată personalității Reginei Maria a României, expoziție intitulată Regina Soldat. Proiectul, care prefațează aniversarea Centenarului Marii Uniri, este organizat de Asociația România Culturală în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale”, cu sprijinul Bibliotecii Academiei Române, a Bibliotecii Naționale a României, a Muzeului Militar Național și a Arhivelor Naționale ale României, care au pus la dispoziția organizatorilor un bogat fond foto-documentar care va fi expus în premieră.
În Foaierul Media (aripa Tudor Arghezi) se va vernisa joi, 21 decembrie 2017, la ora 19.00, expoziția pictorului Ion Gîtlan, participant la Revoluția din 1989 și tatăl primului erou martir ucis la Sala Dalles în 21 decembrie. Expoziția este consacrată memoriei celor căzuți la Revoluția din Decembrie 1989. Expoziția rămâne deschisă până în 12 ianuarie 2018.
În Foaierul Media (aripa Intercontinental), publicul va putea viziona, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, expoziția de pictură a cunoscutului poet Marin Sorescu (deschisă în octombrie 2017), despre care Acad. Eugen Simion afirmă în prefața catalogului editat cu acel prilej că reprezintă „o explozie frumoasă și gravă de inocență și inteligentă afecțiune”.