“Folia, Shakespeare & CO” de Gigi Căciuleanu are premiera la TNB

afis Folia_web_1200x1600pxÎncepând cu 23 aprilie, orele 20:00, publicul se va bucura de o creație care îl readuce pe Shakespeare în actualitate. Un nou spectacol va intra în repertoriul curent de la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti – “Folia, Shakespeare&CO” prezentat de Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Spectacolul regizat de Gigi Căciuleanu este o producție a Fundației Art Production cu sprijnul Teatrului Național București şi a Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”. Scenografia îi aparține Corinei Grămoșteanu. Muzica este semnată de Paul Ilea, iar cântecele sunt compuse de Paul Ilea și  Adrian Nour.    Cristian Petru Simon este autorul light designului.

“Spectacolul se înscrie între cele mai importante evenimente de gen, în contextul în care, anul acesta, în întreaga lume au loc manifestări dedicate comemorării a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare” a declarat Ion Caramitru, directorul TNB, recent desemnat de Consiliul Britanic ambasador cultural Shakespeare în România.

Potrivit unui comunicat remis redacției, coregraful Gigi Căciuleanu a explicat: “Spre deosebire de punerea în scenă a unei anume piese, în “Folia, Shakespeare & Co” nu m-am concentrat cu predilecție pe una sau alta din textele lui Shakeespeare, ci m-am inspirat liber din lumea acestora. Dacă la Shakespeare, toți nu sunt nebuni, cu toții sunt însă purtați într-o măsură mai mare sau mai mică de un vânt de «folie». În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin întelepți, iar întelepții nu-și mai dau seama cât de smintiți sunt.Recitindu-i piesele, am impresia că ceea ce Demiurgul binevoiește să ne arate nu este decât un fel de fațadă amăgitoare sub care mișună un șir nesfârșit de monștri. Se râde însă mult, pentru că de fapt toate nu sunt altceva decât savante bufonerii, piruete ale spiritului, clovnerii ale inteligenței… Cu Folia…, ceea ce m-a interesat a fost să zgândăr aceasta fațadă bufonească. Bineînțeles că explorarea s-ar putea extinde la nesfârșit, continuată nu numai de artiști ci și de public. La această reflecție personală, odată cu vizionarea Foliei mele, îl invit, cu toată smerenia, pe spectator.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.