De ce aţi hotărât să participaţi la Gala HOP?
Am ales să particip la gala de anul acesta cu un one woman show, anul precedent am participând la Secţiunea Grup cu spectacolul H(eden) garden. La ediţia din 2011, văzându-i pe ceilalţi la proba impusă, am regretat că noi, concurenţii de la Secţiunea Grup, nu aveam proba de faţă. O probă de genul acesta constituie o provocare nouă, pe care nu aş refuza-o.
Ce şanse reale consideraţi că vă oferă acest concurs?
Cred că şansa este aceea de a fi văzut de directori de teatre, regizori, critici.
Încercaţi să realizaţi un autoportret la acest moment al existenţei voastre în teatru.
Pe parcursul facultăţii, am reuşit să trec prin roluri diverse, ce mi-au format o paletă largă. De când am terminat facultatea, am câştigat un singur casting (din singurele două pe care le-am susţinut anul acesta). Aşa că îmi doresc să joc de zece ori mai mult, pentru că vreau să-mi folosesc potenţialul la maxim! Pur şi simplu doresc să fiu chemată la mai multe castinguri (aviz regizorilor!).
Care sunt cele mai mari dificultăţi pentru un tânăr care termină acum facultatea de teatru?
Să-şi găsească proiecte/ post într-un teatru.
Care este cea mai mare problemă a sistemului din teatrul actual?
Marea problema sunt posturile blocate. Totul porneşte de la faptul că într-un an termină facultatea de actorie peste 100 de absolvenţi. De unde atâtea posturi? În primul rând, propun reducerea numărului de locuri la facultăţile de actorie. Părerea mea e că totul ar funcţiona mai bine, în cazul în care numărul absolvenţilor e mare, dacă teatrele ar funcţiona mai mult ca teatre de proiecte.
Chestiunea asta cu redusul locurilor, e de…, nu e cugetata-make theatres not war
Ce şanse reale consideraţi că vă oferă acest concurs? Cred că şansa este aceea de a fi văzut de directori de teatre, regizori, critici. DIRECTORII AU SI EI SIMPATII SI ANTIPATII FARA SA LE FI FACUT NIMIC, REGIZORII POT CONSIDERA “PREA” MINIONA O PERSOANA – “PREA” EXTROVERTITA IN DARUIREA EI CATRE TEATRU, REGIZORII DIN ZILELE NOASTRE VORBA TAMAREI BUCIUCEANU-BOTEZ – “FAC REPREZENTATII REGIZORALE” IN CARE ACTORUL ESTE CA IN TEATRU DE PAPUSI – FIRESTE IN ROLUL PAPUSII. CRED CA DACA AI RECUNOASTEREA PUBLICULUI SI FEEDBACK-URI POZITIVE DE LA EI, TU CA SI ACTOR POTI AJUNGE OLGA TUDORACHE. EVIDENT CA NU DOAR TU CA INDIVID CI SI CEILALTI ACTORI TINERI, PLINI DE TALENT DAR SLEFUITI NEPRICEPUT. PROBLEMA NU E LA VOI.
Aşa că îmi doresc să joc de zece ori mai mult, pentru că vreau să-mi folosesc potenţialul la maxim! Pur şi simplu doresc să fiu chemată la mai multe castinguri (aviz regizorilor!). DE CE SA CERSESTI TU SA FI VAZUTA? JIGNITOR DUPA ANII DE STUDIU, ANI CARE NU SUNT USORI. NE LIPSESTE ACEL ORGANISM, ENTITATE CULTURALA, LA CARE TEATRELE SA FIE SUPUSE IN ACTIUNEA DE RECRUTARE DE ACTORI NOI. SA NU POATA ANGAJA PRIN CONCURS LA TEATRU, CI LA RECOMANDAREA ACESTUI ORGANISM. CARE DEJA SA AIBA O BAZA DE DATE STRUCTURATA PE COMPETENTE, CARACTER, METODOLOGIE SCENICA ETC .( A NU MI SE FURA ACEASTA IDEE SI A SE INFIINTA ACEST ORGANISM FARA ACORDUL MEU) .
Care sunt cele mai mari dificultăţi pentru un tânăr care termină acum facultatea de teatru? Să-şi găsească proiecte/ post într-un teatru. CUM DUMNEZEU SA DUCI IARA O ALTA LUPTA IN A ITI AFLA LOCUL IN LUMEA TEATRULUI, DIN MOMENT CE I TE-AI OFERIT, FACAND ACEA FACULTATE. DENIGRANT SI DECADENT. DE ACEEA NOI SPECTATORII PERCEPEM SUPERFICIALITATEA PERSONAJULUI. AJUNGI SA JOCI DEJA FRUSTRAT.
NU POSTURILE BLOCATE SUNT PROBLEMA, ASTA E DOAR VARFUL ICEBERGULUI. PROBLEMA REZIDA IN FAPTUL CA NU ESTE AFLUX DE OAMENI LA TEATRU DE PUBLIC. A DISPARUT OMOGENITATEA ACTOR-SCENA-REGIZOR-PUBLIC. VENIM LA TEATRU PENTRU A NE ASCUNDE DE PRADATORI, ( SITUATIA SOCIO-MATERIALA, SITUATIA PERSONALA DE ACASA, LUPTELE INTERNE ALE PERSONALITATILOR NOASTRE), ATAT NOI PUBLICUL CAT SI VOI ACTORII. NE “CONTOPIM” PENTRU CATEVA ORE SI APOI PLECAM FUGIND CU OCHII INCHISI NEPASATORI UNII DE ALTII DUPA CE AM MAI FI UITAT DIN PROBLEMELE COTIDIENE. AICI E PROBLEMA. NOI, PUBLICUL, NU MAI AVEM ACEA EDUCATIE EGLEDIASTICA CATRE ACTUL DE CULTURA IN FORMA LUI PURA – SCENA DE TEATRU – IAR VOI, ACTORII, NU SUNTETI LASATI SA FACETI CU SUFLETUL 1000% IMPLICAT – PENTRU CA NU AVETI SALARII COMPETITIVE( O STELA POPESCU RECLAMA LA CATENA – PE BUNE – JIGNITOR – DESI POATE MESAJUL ESTE BUN – PERSONAJUL ESTE JIGNIT PRIN NECESITATEA DE A FACE ASA CEVA SPRE A ISI ROTUNJI VENITURILE), PENTRU CA NU AVETI CU CE JUCA, CA SI PIESE PE CARE SA VA MULATI MANUSA ETC. UN ACTOR DE SUCCES – NU ARE VOIE SA VISEZE ALTCEVA DECAT TEATRU SI CUM SA FIE MAGISTRAL – ACOLO PE SCENA. NU ARE VOIE SA IASA DIN TEATRU DUPA O REPREZENTATIE – CU BUZUNARUL GOL SI SA DEA CU CAPUL DE LIPSURI. ASTEA II STIRBESC SUFLETUL SI IMPLICIT NE STIRBESTE NOUA SUFLETUL.
ATENTIE MARE . PROFESIUNEA ESTE BRATARA DE AUR, PROFESIONISTII ( CA SUNT TINERI SAU CONSACRATI) SUNT SLEFUITORI DE PERSONALITATI , EDUCATORI IN MASA DE CARACTERE UMANE, UN ACTOR PRIN EXEMPLU PROPRIU, POATE SA SCHIMBE DEVALMASIA DIN SUFLETUL UNUI OM . CEI CE STIU PUTINA PSIHOLOGIE UMANA ISI DAU SEAMA DE VORBELE MELE.
IMI PUTETI PUBLICA DATELE DE CONTACT FARA PROBLEME