Pe 24 octombrie 2016, la Teatrul de Artă București are loc premiera spectacolului „Greuceanu”, rezultat al proiectului „Ne leagă o poveste”, care își propune să determine publicul la o conștientizare a problemelor cu care o bună parte a societății se confruntă. În acest caz, se pune accent pe aspectele neplăcute prin care trec persoanele cu deficiențe de vedere în ceea ce privește integrarea în societate și pe modul în care arta, în particular teatrul pot să contribuie la ameliorarea acestora.
Spectacolul „Greuceanu”, după scenariul și în regia lui Radu Dinulescu, reunește în distribuție actori de la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște (Ștefan Ștefănescu, Cristina Dumitra), dar și un reprezentant al comunității de nevăzători din România, dintre cei care au lucrat la proiect: Ioan Grecu, elev al Liceului Special pentru Deficiențe de Vedere Buzău. Rolul lui Ioan este mai mult decât unul artistic, prezența lui conferind spectacolului dimensiunea de documentare, astfel că spectacolul poate fi încadrat în sfera docu-teatrului. Povestea este spusă prin intermediul păpușilor și al unor obiecte care formează un decor minimalist, iar spectacolul propune și o dimensiune metatextuală, prin organizarea unor dialoguri cu publicul prezent la teatru, în care adolescentul va explica amănuntele acestei aventuri.
„Greuceanu” este un spectacol de obiecte și păpuși, astfel că publicul-țintă este cel tânăr, din dorința de a sensibiliza acest segment cu privire la problemele pe care nevăzătorii le au în viața de zi cu zi, dar și în momentul când încearcă să se adapteze pe piața muncii. Astfel, prin intermediul unui basm, este scoasă la lumină o situație extrem de serioasă, pe alocuri dramatică, în care se află mii de oameni, a căror existență trece de multe ori neobservată. O existență care nu este nici pe departe un basm.