La Nottara, publicul preferă comedia și actorii tineri. Cine sunt noii ambasadori

Teatrul-NottaraActorii Ioana Calotă, Gabriel Răuţă şi Vlad Zamfirescu au devenit ambasadori onorifici ai Teatrului Nottara pentru anul 2015, după ce, în 2014, această onoare le-a revenit actorilor Andi Vasluianu, Ada Navrot şi Dan Bordeianu. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanţii instituţiei au anunțat că au ales alţi trei actori tineri care să promoveze proiectele Teatrului Nottara.

Ioana Calotă, Gabriel Răuţă şi Vlad Zamfirescu au acceptat să îşi dedice timpul întâlnirii cu publicul şi în afara spectacolelor, vor da interviuri, se vor întâlni cu spectatorii etc. Teatrul Nottara își propune în acest fel să fie mai aproape de publicul fidel, dar şi să atargă spectatori tineri. Astfel, se încearcă mişcorarea distanţei create între actorii de pe scenă şi publicul din sală.

Întrebaţi ce spectacole ar recomanda publicului, cei trei noi ambasadori şi-au prezentat preferinţele. Ioana Calotă a vorbit despre „Vestul singuratic”, de Martin McDonagh, Vlad Zamfirescu, despre spectacolul „Panică”, de Mika Myllyaho, iar Gabriel Răuţă a ales două spectacole preferate, „Fazanul”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu şi „Noul locatar”, de Eugen Ionescu.

În cadrul aceleiași conferințe, reprezentanții teatrului au făcut cunoscute rezultatele studiului de piață realizat în perioada mai 2013 – aprilie 2015, pe un eşantion de 10.709 spectatori ai Teatrului Nottara, la inițiativa directoarei instituție, Marinela Țepuș. Intitulat „Juriul spectatorilor”, proiectul a fost realizat de IMAS Marketing şi Sondaje, scopul fiind acela de a afla preferințele teatrale și nevoile spectatorilor săi. „Juriul spectatorilor” este un instrument de cercetare prin care managementul Teatrului Nottara beneficiază de un feedback continuu din partea spectatorilor, cu privire la diverse aspecte ale activităţii teatrului. Acest feedback este asigurat prin completarea de către spectatori, după fiecare spectacol vizionat, a unor fişe de evaluare. Fişele sunt distribuite şi completate permanent, iar prelucrarea şi actualizarea datelor se face trimestrial. În această etapă au fost completate 10.709 fişe, de spectatorii care au vizionat 55 de producţii, în perioada mai 2013 – aprilie 2015. Conform acestor fișe de evaluare, s-au desprins următoarele concluzii: spectatorii apreciază cel mai mult (păreri bune şi foarte bune) locul teatrului (88,0%), trupa de actori (82,4%), personalul (81,4%), regizorii (77,1%). Cel mai puţin apreciate de spectatori sunt acustica sălilor (68,5%), dotarea tehnică (60,7%), confortul sălilor (60,4%).

Față de celăalt sondaj din 2012, se observă acum o schimbare a preferințelor publicului, în ce privește trupa de actori și o schimbare a ierarhiilor: artiști precum Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Adrian Văncică, Alexandru Jitea sunt mai îndrăgiți decât Alexandru Repan, Mircea Diaconu, Constantin Cotimanis, Ion Haiduc. În ceea ce priveşte actriţele, dispare din topul preferinţelor Diana Lupescu, dar se menţine în top Catrinel Dumitrescu, lângă care apar Ada Navrot, Ioana Calotă, Andreea Măcelaru Şofron, Victoria Cociaş.

De asemenea, potrivit acestui studiu, cele mai apreciate de spectatori au fost comediile. Punctajele cele mai mari le-au obținut spectacolele „Fazanul”, de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, „Scandal la Operă!, de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor, şi „Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, regizat de Dinu Cernescu, „Metoda” de Jordi Galcéran, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, „Ultimul Don Juan”, de Neil Simon, regizat de Petre Bokor şi „Aici nu-i de joacă”, după Pauline Daumale, un spectacol de Catrinel Dumitrescu.

Cu prilejul conferinței de presă, reprezentanții Teatrului Nottara au anunțat că spectatorii vor putea plăti de acum cu cardul la agenţia de bilete, de asemenea, biletele vor putea fi achiziționate și de pe site-ul teatrului, prin intermediul Eventim, iar lucrările de renovare sunt în curs de finalizare, scaunele urmând să fie înlocuite cu unele mai confortabile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.