„Masa puterilor noastre”, despre și pentru societatea consumului, are premiera la Comedie

Joi, 10 ianuarie 2019, de la ora 19.00, la Sala Nouăa Teatrului de Comedie este programată premiera oficială a spectacolului „ Masa puterilor noastre”  de Petre Barbu, în regia Silviei Roman.

Scenografia este semnată de Bianca și Sabina Veșteman, muzica îi aparține lui Bogdan Balea, mișcare scenică a fost realizată de Andreea Belu, iar concepția și execuția măștilor sumnt semnate de Sabina Veșteman și Alexandru Potecă

Distribuția spectacolului este următoarea: András Demeter (Tatăl); Liliana Pană (Mama);   Flavia Hojda (Măriuca, Al treilea ponei); Costel Dobrescu (Paznicul, Al doilea ponei); Răzvan Rotaru (Dragonul Fifi); Andreea Alexandrescu (Aida); Olga Bela (Primul ponei).

Piesa „Masa puterilor noastre” de Petre Barbu este câștigătoarea concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2016”. Proiect a fost câștigător la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a IX-a, 2018.

Despre spectacol regizoarea Silvia Roman a declarat: „Un spectacol – caleidoscop. Un macaz al perspectivelor pragmatice. Un travaliu al cunoașterii și al domesticirii celor mai adânci și intime frici, vulnerabilități, dorințe, visuri. Un spectacol cu si despre familie, pierdere, resemnare și nu în ultimul rând, despre dragoste. Despre noi. Un cuplu disfuncțional, sufocat de rutină, găsește un ultim refugiu în imaginația fiicei lor de 11 ani.  Măriuca lanseaza sub forma unui joc – liant, necesar, un univers propriu imaginativ extraordinar presărat cu personaje fantastice salvatoare. Translatori între cele două generații. Beneficele evadari în irealitate ale părințiilor, capătă forme neașteptate, până în punctul în care devine greu să discernem ce este cu adevărat real și ce este plămădit de imaginația lor. O societate obsedată de consum, dictată de tipare artificiale, pe alocuri croite virtual, unde replica Școala te face om capătă valențe periculoase și intruzive, dar atât de necesare. Școala este un organism viu, care trebuie constant adaptat și reinventat pentru a dezvolta imaginația copiilor, în caz contrar, excesul de realism daunează, inhibă și dictează, astfel încât masa puterilor noastre poate deveni cu ușurință masa slăbiciunilor tuturor”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.