Mircea Cornișteanu duce „Scrisoarea pierdută” la Iași

o scrisoare 4„O scrisoare pierdută”, în regia lui Mircea Cornișteanu, este premiera cu care Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași deschide anul 2015. Spectacolul este programat pe 8 ianuarie, la ora 19.00, la Sala Mare.

„Din 1974 până astăzi, deci mai bine de 40 de ani, am pus în scenă Scrisoarea… de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu realităţile contemporane. Geniul lui Caragiale a surprins şi imortalizat tipologii comportamentale şi trăsături esenţiale ale celor care trăiesc în acest spaţiu geografic, ci şi obsesiile vremii lui care s-au perpetuat vreme de 130 de ani şi care, sunt convins că vor exista şi peste 130 de ani de aici în colo”, declară regizorul Mircea Cornișteanu. „Iată de ce acest spectacol se petrece în anul în care citiţi aceste rânduri, an în care, ca şi în 1884, problemele noastre sunt revizuirea Constituţiei, corupţia, Europa „cu ochii aţintiţi asupra noastră” şi mai ales „eu cu cine votez”…

Din distribușia spectacolului fac parte Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu, Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Horia Veriveş, Andreea Spătar, iar costumele sunt realizate de Rodica Arghir.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 9 şi 30 ianuarie.

Print

2 Comentarii

  1. Hotii 2 10/01/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.