Reșița. Teatru. Gong-Fest.

Maria Seiculescu, UNATC, Teatrologie, Anul II

Suntem ceea ce iubim_387x259Studenţii secţiei Teatrologie, anul II, ai UNATC Bucureşti, au dat o mână de ajutor la realizarea primei ediţii a Gong-Fest, desfăşurat la Reşiţa. Revista Yorick găzduieşte în secţiunea Yorick studenţesc, destinată practicii teatrale, o încercare de a reflecta această manifestare.

Ce nu facem pentru teatru? Îl iubim. Şi pentru iubire … suferim și râdem în același timp. Dan Mirea este cel care a dus, din dragoste pentru teatru, o idee mai departe: Gong-Fest! 8-12 mai 2013, prima ediție a unui festival de teatru în Reșița! Cu încurajări sau fără, ideea s-a transformat treptat, cu multă muncă, și a luat forma unui festival independent. Astfel, 2013 spune Bună-dimineața, Reșița! Un rol important alături de Dan Mirea, directorul festivalului, în același timp, directorul artistic al Teatrului Vest Reșița, l-a avut Anca-Bică Bălălau, teatrolog și consilier artistic al festivalului.

Prospețimea adusă de festival s-a datorat și spectacolelor invitate. În primul rând, s-a dorit prezența tinerilor. Astfel, două reprezentații sunt susținute de studenții a două universități importante din țară: UNATC „I.L. Caragiale” și Universitatea de Arte București („Suntem ceea ce iubim” de Nichita Stănescu și „Iadul este amintirea fără puterea de a mai putea schimba ceva” de Jonas Gardell). De asemenea, studenții din Compania de Teatru „Dans-Microbis” au adus pe scena reșițeană „Hurlem”, sub egida Hugo Wolff, coregraf. N-au lipsit spectacolele de pub, foarte gustate de public. Festivalul se bucură mai ales de participarea Teatrului Național Târgu Mureș, cu spectacolul „Căsătoria” de N.V. Gogol, regia lui Tufan Imamutdinov.

Gongul a bătut în 2013 și în Reșița!

Foto  www.expressdebanat.ro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.