Sibiul are succes la Bogota

România este invitată de onoare a celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogota (Columbia), ce va avea loc în perioada 23 martie – 8 aprilie 2012, iar cel mai bine vândut spectacol din acest an al festivalului este „Aşteptândul pe Godot” în regia lui Silviu Purcărete, o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de la Bogota reuneşte în sălile de spectacol, şi în cadrul celor de stradă peste 2000 de artişti din 30 de țări de pe 5 continente. „Ediția din acest an are un invitat special. Această ţară reprezintă una dintre cele mai valoroase culturi teatrale din toată Europa Centrală: România, scena unei şcoli artistice de importanţă internațională.” se arată într-un comunicat trimis de Andres Chaur, coordonator mass – media pentru Festivalul de la Bogota.

Deşi iniţial au fost programate cinci reprezentații pentru spectacolul „Așteptândul pe Godot”, organizatorii au prelungit turneul actorilor sibieni cu încă două reprezentaţii având în vedere entuziasmul publicului la întoarcerea lui Silviu Purcărete în Columbia. Regizorul român a mai fost prezent în cadrul festivalului în anul 2006 când a prezentat cu succes spectacolul „Cumnata lui Pantagruel”. Spectacolul din acest an va fi prezentat în fiecare zi în perioada 29 martie – 2 aprilie pe scena Teatrului Naţional din Bogota.

Programul special dedicat spațiului românesc cuprinde de asemenea șase reprezentații pentru spectacolul „Electra” în regia lui Mihai Măniuțiu, tot o producţie a Teatrului Naţional din Sibiu.

Cel de-al treilea spectacol românesc prezentat în cadrul Festivalului de la Bogota este o producție a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca, în regia lui Tompa Gábor, și anume „Leonce și Lena”.

Programul dedicat ţării noastre include, de asemenea, două conferințe susținute de George Banu pe tema teatrului românesc, și respectiv „Du rideau à l’homme de dos / De la Cortină la Spatele Omului”. Seria evenimentelor continuă cu un concert al Grupului IZA din Maramureș, un masterclass susţinut de Mihai Măniuțiu pe tema realizării spectacolelor nonverbale, un atelier de lucru cu actori susţinut de Gábor Tompa, precum și o dezbatere pe tema „Teatrul şi Societatea în România” cu trei directori de teatre: Constantin Chiriac, Gábor Tomp şi Mihai Măniuţiu. De asemenea, va avea loc o proiecţie a spectacolului „Faust”, însoţită de o expoziţie foto a Mihaelei Marin şi o prezentare făcută de criticul George Banu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.