Teatrul Maghiar de Stat din Cluj ia vacanță până la toamnă

MaghiarTeatrul Maghiar de Stat încheie o stagiune (2015/2016) în care au avut loc în șase premiere: Iulius Caesar de William Shakespeare, regia Sliviu Purcărerete; Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés, regia László Béres și spectacolul nonverbal Pour Toujours, regia Dominique Serrand (Sala Mare), alături de America după Franz Kafka, regia Michal Dočekal; Pelicanul de Strindberg, regia Felix Alexa, și Cartea bătrânilor după Szilágyi Domokos, regia Mihaela Panainte (format studio).

De asemenea, în această stagiune au fost reluate câteva dintre spectacolele de succes: Caravaggio Terminal, regia Robert Woodruff; Domnișoara Julie de August Strinberg, regia Felix Alexa; Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia Andrei Șerban;  Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman, regia Andrei Șerban și Aniversarea de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov și Bo Hr. Hansen, regia Robert Woodruff.

În cele două săli ale teatrului au avut loc un număr de 173 reprezentații, la care au participat în total un număr de 24 585 spectatori. Cu prilejul turneelor și participărilor la diverse festivaluri, spectacolele teatrului au fost urmărite de 1  800 de persoane, numărul total al spectatorilor din stagiunea 2015/2016 ajungând astfel la 26.385.

Ca în fiecare an, trupa Teatrului Maghiar de Stat a participat la numeroase festivaluri și turnee precum: Festivalul Național de Teatru; Fest(in) pe Bulevard; Festivalul Desiré Central Station de la Subotica, Serbia; Casa Jurányi și Teatrul Vígszínház din Budapesta; Zilele Sfântu Gheorghe și Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda.

Teatrul Maghiar a încheiat stagiunea 2015/2016 cu o repetiție cu public a viitoarei premiere care va avea loc în luna octombrie, în Sala Mare, în format studio.  Este vorba de spectacolul Azilul de noapte de Maxim Gorki, pus în scenă de regizorul rus Yuri Kordonsky.

Stagiunea 2016/2017 se va deschide cu deja tradiționala participare  a Teatrului la Zilele Culturii Maghiare, care vor avea loc în perioada 16-21 august.

Prima premieră a celei de-a 224 stagiuni va fi cea cu spectacolul Galoși de György Dragomán, în regia János Szász. Tot în această stagiune va avea loc și cea de a V-a ediție a Festivalului de Teatru Internațional Interferențe, tema ediției fiind Odiseea Străinului.

Print

2 Comentarii

  1. Violeta 12/07/2016
  2. Corina 20/07/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.