Teatrul Maghiar de Stat încheie o stagiune (2015/2016) în care au avut loc în șase premiere: Iulius Caesar de William Shakespeare, regia Sliviu Purcărerete; Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés, regia László Béres și spectacolul nonverbal Pour Toujours, regia Dominique Serrand (Sala Mare), alături de America după Franz Kafka, regia Michal Dočekal; Pelicanul de Strindberg, regia Felix Alexa, și Cartea bătrânilor după Szilágyi Domokos, regia Mihaela Panainte (format studio).
De asemenea, în această stagiune au fost reluate câteva dintre spectacolele de succes: Caravaggio Terminal, regia Robert Woodruff; Domnișoara Julie de August Strinberg, regia Felix Alexa; Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia Andrei Șerban; Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman, regia Andrei Șerban și Aniversarea de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov și Bo Hr. Hansen, regia Robert Woodruff.
În cele două săli ale teatrului au avut loc un număr de 173 reprezentații, la care au participat în total un număr de 24 585 spectatori. Cu prilejul turneelor și participărilor la diverse festivaluri, spectacolele teatrului au fost urmărite de 1 800 de persoane, numărul total al spectatorilor din stagiunea 2015/2016 ajungând astfel la 26.385.
Ca în fiecare an, trupa Teatrului Maghiar de Stat a participat la numeroase festivaluri și turnee precum: Festivalul Național de Teatru; Fest(in) pe Bulevard; Festivalul Desiré Central Station de la Subotica, Serbia; Casa Jurányi și Teatrul Vígszínház din Budapesta; Zilele Sfântu Gheorghe și Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda.
Teatrul Maghiar a încheiat stagiunea 2015/2016 cu o repetiție cu public a viitoarei premiere care va avea loc în luna octombrie, în Sala Mare, în format studio. Este vorba de spectacolul Azilul de noapte de Maxim Gorki, pus în scenă de regizorul rus Yuri Kordonsky.
Stagiunea 2016/2017 se va deschide cu deja tradiționala participare a Teatrului la Zilele Culturii Maghiare, care vor avea loc în perioada 16-21 august.
Prima premieră a celei de-a 224 stagiuni va fi cea cu spectacolul Galoși de György Dragomán, în regia János Szász. Tot în această stagiune va avea loc și cea de a V-a ediție a Festivalului de Teatru Internațional Interferențe, tema ediției fiind Odiseea Străinului.
Daca se arunca doar o privire spre repertoriul Teatrului Maghiar din Cluj(pe siteul acestei institutii) ,iar cineva este onest din punct de vedere intelectual poate spune ca este un repertoriu – exemplu de creatie teatrala universala sub semnatura unor mari regizori romani si maghiari, dar si cu interpretari care te invita calduros la partecipare ca public.
Nu cunoastem limba maghiara, dar din afara putem spune ca acest repertoriu este ingrijit in cele mai mici detalii si ales in asa fel incat sa satisfaca toate gusturile.Meritul unui director si regizor intelingent?Dle. Tompa Gabor complimente!Daca aceste opere puse in scena le introduceti si in limba romana, cred ca succesul este si mai mare.Iar despre pretul biletelor numai vorbim, ca ne certam urat cu cei de la Bucuresti.Doar un exemplu:Hedda Gabler -Ibsen 2h si 40 min ,cel mai scump bilet 25 lei.
Sa nu ne imbatam la Bucuresti cu euforia de Capitala si cu medalii ,onoruri si premieri pentru merit si cariera,nimeni nu contesta din acest punct de vedere nimic,dar totusi tocmai de aceea publicul se asteapta la mult,foarte mult .Nu intotdeauna este asa din pacate.Mai putine vorbe si adjective frumos gasite si mai mult pragmatism teatral pe scena, domnilor!Clujul tace dar face, vad!
Spectacolele Teatrului Maghiar de Stat din Cluj sunt de regulă supratitrate în limba română, cu foarte puține excepții.
Foarte rar se mai practică şi traducerea în cască.
Aşadar, şi cei care nu vorbesc limba maghiară se pot bucura de magia pe care o oferă acest teatru şi actorii săi, care nu sunt cu nimic mai prejos decât multe vedete ale teatrelor din Bucureşti.