Yuri Kordonski și Nae Caranfil, proiecte la TNB

Unul dintre cei mai importanți regizori de talie internaţională, Yuri Kordonski, care a mai lucrat la TNB un spectacol de răsunet, „Inimă de câine”, revine în acest an pentru un nou proiect, „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, cu Crina Semciuc şi Ionuţ Toader în rolurile celebrilor îndrăgostiţi. O montare care se anunţă una din cele mai incitante producţii ale stagiunii viitoare, a cărei scenografie va fi semnată de Dragoş Buhagiar.

Premiera programată pentru deschiderea stagiunii a avut deja primele întâlniri cu publicul şi a cules primele aprecieri. „Două pe faţă, două pe dos”, căci aceasta este piesa americancei Theresa Rebeck, numită de New York Times „una dintre cele mai inteligente comedii de moravuri”, este o propunere avansată în cadrul programului Uşi deschise pentru toţi, şi a fost coordonată scenic de Ion Caramitru.

Alţi regizori cunoscuţi şi-au anunţat proiectele în Anul Centenar la TNB, între aceste propuneri numărându-se scenariul original al lui Radu Afrim, bazat pe romanul lui Liviu Rebreanu, „Pădurea spânzuraţilor”, montare în care vom găsi alături de celebrele personaje ale romanului, personaje desprinse din cronica, încă nescrisă, a lui 2018… Proiectul urmează să intre în lucru la toamnă, cu Alexandru Potocean în rolul lui Apostol Bologa.

O piesă în 30 de tablouri este propunerea cunoscutului regizor de film Nae Caranfil. „Papagalul mut” va intra în repetiţii la început de septembrie, montare ce va beneficia de scenografia lui Dragoş Buhagiar şi coregrafia lui Florin Fieroiu, iar în distribuţie figurează nume precum Claudiu Bleonţ, Magda Catone, Alexandru Bindea şi mulţi alţii.

Un alt prilej de a descoperi o distribuţie minunată este şi montarea unei tragicomedii, „Noii infractori”, de Edna Mazia, traducerea din limba ebraică fiind realizată de Etgard Bitel, iar spectacolul va purta semnătura regizorală a lui Ion Caramitru.

În perioada imediat următoare, foaierele Sălii Studio rămân deschise, la cererea publicului, pentru vizitarea expoziţiei de stampe japoneze, după un nou orar de vizitare – între 12.00 şi 20.00.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.