Echipa

Monica AndronescuMonica Andronescu (Redactor Sef ) este critic de teatru şi doctor în studii teatrale, titlu acordat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, în anul 2008, teza de doctorat „Tragicul în teatrul contemporan”, şi absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, precum şi al Facultăţii de Teatru, secţia Teatrologie, a UNATC Bucureşti. A activat ca redactor şi critic de teatru la publicaţii precum „Ziua”, „Jurnalul Naţional”, „Unu”, revista „Altitudini”, „Revista Româno-Americană”, “Adevarul” şi “Evenimentul zilei”. Este coordonator al colecţiei de carte de teatru Yorick, de la Editura Nemira. În 2012, a primit Premiul pentru critică de teatru, acordat de UNITER.

Contact: andromonica[arond]yahoo[punct]com

Redactori

danaionescuDana Ionescu este doctorand al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere. În 2008 a urmat un stagiu de cercetare la University College of London, în calitate de membru al echipei de cercetare LIRCO în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Biblioteca Centrală Universitară. Din 2007 este membru al grupului de cercetare LIRCO, al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti. A publicat atât în presa culturală, cât şi în presa centrală: „Cuvântul”, „Cultura”, „Ziua”, „Unu”, „Cotidianul”. Este redactor-sef al Editurii Nemira.

Contact: dn.ionescu[arond]yahoo[punct]com

marinaromanMarina Roman este critic de teatru şi de film, doctor în studii teatrale, absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”-Bucureşti (actual UNATC), promoţia 1980, teza de doctorat „Ambiguitate teatrală şi finalitate liturgică în opera lui Andrei Tarkovski. Membru al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), secţia Critică, membru în Consiliul UCIN, Membru fondator al Societăţii Culturale Române de Antropologie Teatrală, Membru fondator al Fundaţiei pentru Pluralism.

A activat ca publicist comentator la cotidianul “Cronica Română (1992) şi la Radio Total (1994-1996), redactor la cotidianul “Tineretul liber” (1992-1994), secretar general de redacţie la săptămânalul “Privirea” (1996-1998), şef departament Cultură la revista “Lumea” (1998-2002), redactor-şef la Televiziunea “România de Mâine” (2002-2005). Până până în 1990, colaborator permanental revistelor “Amfiteatru”, “Cinema”, “Teatrul”, “SLAST”, “Romanian Review”, “Secvenţa” şi “StopCadru” şi al emisiunii radio

“Rampa şi Ecranul”. Din 1990, este colaborator permanent la “Noul Cinema”, “Moftul Român”, “Realitatea Românească”, “Teleşcoală”, “Universitas”, “TimeOut”, “Rost”.

A fost membru în jurii de specialitate (teatru şi film). În 1995 a primit diploma de “Susţinător al Artelor”, acordată în anul 1995 de Uniunea Artiştilor Plastici din România, pentru susţinerea şi promovarea artei româneşti contemporane.

Contact: marinaroman2000[arond]yahoo[punct]com

Maria Zarnescu 2013Maria Zărnescu este teatrolog, critic de teatru şi profesor asociat la Universitatea Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, doctorand al Școlii de Estetică, teorie, pedagogie și istorie a teatrului. Din 2003 scrie cronică de teatru, studii, eseuri, cronică muzicală în revistele “Critical Stages”, “Yorick”, “Teatrul AZI”,  “Concept”, “Theatron” și “Time Out București”. Membru al juriului de nominalizări pentru Gala Premiilor UNITER 2013. În perioada 1992 – 2009 a lucrat în presa audio-vizuală şi publicitate, producție de evenimente şi impresariat artistic: Director de Programe Radio InfoPro, redactor-prezentator şi Director de Rețea Radio Contact Romania, redactor-colaborator TVR 1, Director Executiv MediaFest.

 

Alina EpingeacAlina Epîngeac a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, specializarea Teatrologie şi Management Cultural (2010) cu teza “Principii ale manipulării în teatru” pentru care a obţinut premiul pentru Teatrologie şi Management Cultural în cadrul Galei Absolvenţilor U.N.A.T.C. În 2012 a absolvit cursurile de Masterat, continuându-şi specializarea, cu lucrarea de disertaţie “David Esrig. Anatomia unei metode”, ca urmare a participării, în 2009 şi 2010, la Atelierul “În căutarea teatrului existenţial” condus de David Esrig la Academia Athanor, Burghausen (Germania). În prezent este doctorand al aceleiaşi universităţi, secretar literar al Teatrului Mic din Bucureşti şi colaborator al revistei Clipa. A fost colaborator al revistei BeWhere!, secţiunea Teatru şi dans, redactorul rubricii Views&Reviews a cotidianului Curierul zilei din Piteşti (2006) şi directorul Galei Absolvenţilor U.N.A.T.C în 2008 şi 2011.