„Musica Suprimata” ajunge la Sibiu

ARBOS Markus RupertCinci spectacole de teatru, poezie și muzică vor avea loc în perioada 16 – 28 octombrie în cadrul seriei de evenimente „Musica Suprimata”, care comemorează 100 de ani la izbucnirea Primului Război Mondial și aduce în fața publicului muzica unei generații asuprite de național-socialism, iar apoi interzisă și uitată în epoca socialistă.

Sesiunea este organizată de Musica Suprimata” și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu.

„Aceasta muzică trebuie să fie cântată în concerte, căci altfel nu poate exista. Ea trebuie să fie restituită, dobândind astfel șansa de a ramâne”, a declarat Heidemarie T. Ambros, producătorul evenimentului.

Joi, 16 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul „Gong” Sibiu are loc premiera spectacolului „Der Kaiser von Atlantis Oder Der Tod dankt ab/ Împăratul din Atlantis sau refuzul morţii”, montare într-un act pentru teatru de păpuși, ce are la bază muzica și libretul avangardist semnat de Viktor Ullmann și Peter Kien. Reprezentația marchează ziua deportării autorilor la Auschwitz, în 1944.

Marți, 21 octombrie, la ora 19:00, este programat un concert de lieduri și piese de pian susținut de Irena Troupová și Jan Dušek, la Sala Thalia din Sibiu.

Programul continuă sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, la sala Teatrului „Gong” Sibiu cu seria „Poezie, Dramă & Muzică”, ce se constituie în două părți: recitalul de poezie „Amintește-ți de soldații săi de plumb, în interpretarea lui Oskar Ansull, ce va fi acompaniat la pian de Moritz Ernst și melodrama „Greșeala morții sau cel de-al 13-lea oaspete” de Arthur Lourié, după o dramoletă de Welimir Hlebnikow, ce îl aduce pe scenă ca recitator pe același Oskar Ansull alături de Moritz Ernst.

Duminică, la 26 octombrie, ora 19:00, Moritz Ernst va susține pe scena Teatrului „Gong” Sibiu un recital de pian după piese de Norbert von Hannenheim, Viktor Ullmann, Arthur Lourié, Ferruccio Busoni și Ludwig van Beethoven.

Seria de evenimente se va încheia cu un concert la vioară și pian ce va avea loc marți, 28 octombrie, la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu, avându-i ca invitați speciali pe Marianne Boettcher și Björn Lehmann.

Intrarea publicului la toate aceste evenimente se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.