„4 dansuri” la Excelsior

Pe 14 iunie, la ora 20.00, la Teatrul Excelsior din Bucureşti, va avea loc premiera naţională a spectacolului „4 dansuri”, după un text al dramaturgului spaniol contemporan Albert Espinosa, piesa urmând să fie inclusă în următoarea stagiune a instituţiei

„4 Dansuri” este un spectacol despre singurătate în lipsa afecţiunii părinţilor, dedicat adolescenţilor, tinerilor, dar şi părinţilor, se arată într-un comunicat de presă.

Textul este scris de Albert Espinosa, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi spanioli contemporani, iar traducerea românească îi aparţine Luminiţei Voina-Răuţ. Regizoarea Adriana Zaharia, care semnează şi ilustraţia muzicală, scenografa Ana Iulia Popov, coregrafa Andreea Duţă şi artistul 3D Darie Armin Alexandru au pătruns cu acest spectacol în lumea atât de specială a lui Albert Espinosa.

Piesa „4 Dansuri” a fost scrisă în 2003 şi s-a jucat până acum cu mare succes în Spania, Germania, Mexic, Venezuela (Caracas), iar acum, va fi prezentată pentru prima oară în România, la Teatrul Excelsior din Bucureşti.

Din distribuţie fac parte Annemary Ziegler, Ion Bechet, Tudor Pârvu, Marian Rădulescu şi Robert Emanuel.

„4 Dansuri” este şi unul dintre ultimele proiecte ale lui Ion Lucian, care şi-a dorit ca acest spectacol să atragă un nou segment de public la teatrul pe care l-a fondat în urmă cu 22 de ani. Nu doar copiii să aibă o casă a lor în Teatrul Excelsior, dar şi adolescenţii, tinerii şi părinţii lor – sau mai exact, cum îi plăcea maestrului să spună: „jucăm pentru un public de la 3 la… 103 ani!”, se mai arată în comunicatul de presă.

Premiera oficială a spectacolului este programată pentru 23 ianuarie 2013, de la ora 19.00.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.