„Fata din curcubeu” la TNB

Vineri, 23 martie, la Sala 99 a TNB, va avea loc premiera spectacolului „Fata din curcubeu”, cu Tania Popa, un text scris şi pus în scenă de Lia Bugnar special pentru ea, inclus de Teatrul Naţional în cadrul programului „Uşi deschise pentru toţi”.

„Tania Popa e actriţa aia care a intrat la 16 ani la facultatea de teatru şi toată lumea a decis că-i genială, îşi aminteşte Lia Bugnar Basarabeancă talentată, de. După care ne-am obişnuit cu ea, s-a obişnuit şi ea cu ea şi… nu ştiu, parcă anii i-au mai tuns din raze. Zilele astea o să iasă cu un spectacol scris şi îndrumat de mine… Acum ea îl înfloreşte la fereastra voastră şi îl înfructeşte, şi il desfrunzeşte, şi ii retează crengile sub ochii voştri.(…)

E, poate, cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în ultimul timp. Tania e mai Tanie decât a fost ea vreodată… e ca un pumn în stomac, e ca un borcan de iaurt pe spatele ars al unui rătăcit în Sahara, e ca o pană de păun picată în şleaul înnoroiat lăsat de roata unui tractor, e ca numărul de pe braţul unui evreu supravieţuitor, e ca un hohot de râs când încă nu ţi-a trecut tristeţea de adineauri…”, scria Lia Bugnar pe pagina de Facebook.

Tania Popa este secondată pe scenă de pianistul  Marian Hâncu.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.