„Spectacol de teatru” pe Facebook

Având în pregătire un volum cu trei piese de teatru, dramaturgul Valentin Nicolau a lansat una dintre ele, spre lectură publică, pe blogul personal, www.noriimei.ro, comunicarea şi comentariile având loc pe pagina personală de Facebook a autorului. „Aplauze pentru Lena” este o piesă într-un act şi zece scene, Valentin Nicolau urmând să posteze, după vechea tehnică a foiletonului, întru crearea suspansului, timp de zece seri, la ora 21.00, câte una dintre ele. În paralel, există şi o versiune care cumulează zilnic scenele publicate. „Aplauze pentru Lena”, cu subtitlul „O zi, aproape”, are un punct de pornire incitant: un bărbat îşi pierde soţia la poker.

„Povestea bărbatului care şi-a pierdut nevasta la poker am auzit-o în copilărie, acum mai bine de 40 de ani. Istoria m-a urmărit toţi aceşti ani. Unul dintre motive a fost că nu pricepeam ce înseamnă poker. M-am lămurit relativ repede. A durat mai mult să înţeleg cum poţi pierde pe cineva care este încă prezent…”, scrie Valentin Nicolau în deschiderea celei de-a doua scene.

Jocul este inedit şi se doreşte un „spectacol-lectură” în spaţiu virtual. Iar provocarea autorului este incitantă: „E un joc-lectură la care vă invit să debutaţi odată cu mine. Primii spectatori… primii critici veţi fi voi!”

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.