80 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu, la teatrul care-i poartă numele

MarinSorescuPe 29 februarie 2016 se împlinesc 80 de ani de la nașterea scriitorului Marin Sorescu. În acest an se împlinesc și 20 de ani de la dispariția lui, care s-a întâmplat într-o zi de 8 decembrie 1996. Cu acest prilej, teatrul care-i poartă numele – Teatrul Național „Marin Sorecsu” din Craiova – va organiza o serie de manifestări în care își propune să evoce figura unuia dintre creatorii de prim rang ai generației sale, în repetate rânduri propus la Premiul Nobel pentru literatură.

Astfel, duminică, 28 februarie, de la ora 18.30, la sala „Amza Pellea” va fi prezentat spectacolul „Profet în țara lui”, regia Alina Hiristea, un performance de poezie și muzică pe texte de Marin Sorescu. La el vor lua parte cunoscuți actori ai Naționalului craiovean, Ilie Gheorghe, Tudor Gheorghe, Emil Boroghină, Ion Colan, dar și studenții anului II al Departamentului de Arte al Facultății de Litere (Universitatea din Craiova), Corul „Allegro” și orchestra de cameră a Liceului de Artă „Marin Sorescu” (îndrumător, prof. Florin Zamfir). Elevi ai Liceului de Artă vor interpreta de asemenea din poezia soresciană (îndrumător, prof. Angela Cristea).

Luni, 29 februarie, la sala „Ia te uită!” a teatrului, de la ora 16,00, va fi lansat volumul „Marin Sorescu. Singur printre canonici”, de Cosmin Borza, monografie critică apărută în 2015 la Editura Art. Totodată va fi vernisată o expoziție de pictură dedicată scriitorului de către elevi ai Liceului de Artă (îndrumător, prof. Monica Dincă). Evenimentul va fi prezentat de scriitorul Nicolae Coande, iar intrarea va fi liberă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.