A început a XX-a ediție a „Ușilor deschise” la UNATC

Foto3Oana Monica Nae, Teatrologie, Anul I, UNATC București

Începând de pe 18 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (str. Matei Voievod nr. 75-77) și-a deschis porțile pentru cea de-a XX-a ediție a „Ușilor Deschise”, eveniment dedicat în special elevilor de liceu din clasele terminale, dar și tinerilor care doresc să urmeze cursurile Facultăților de Teatru sau Film din București.

Evenimentul de deschidere a avut loc în sala Ileana Berlogea a UNATC, iar oaspeții prezenți acolo au avut ocazia să-i întâlnească pe decanul Facultății de Teatru, conf.univ.dr. Ștefan Caragiu, dar și pe rectorul UNATC, conf.univ.dr. Nicolae Mandea:

Foto1Avem săptămâna aceasta „Ușile deschise”,  un eveniment care se desfășoară o dată pe an. Dar trebuie să spunem de la bun început că principiul nostru este de a fi tot timpul anului cu „ușile deschise” în sălile unde sunt prezentate producțiile studenților de la Facultatea de Actorie sau proiecțiile studenților de la Facultatea de Film. În săptămâna „Ușilor deschise” este doar prilejul de a-i vedea la lucru pe studenți, împreună cu profesorii lor, în ambianța de clasă, o regulă permanentă a procesului nostru de învățământ.

Amintim faptul că în luna precedentă un film studențesc a luat premiu în Festivalul de la Berlin. Un alt film studențesc a fost selectat în secțiunea Cinéfondation, de la Cannes, pentru o școală de film și de teatru, în același timp. La producția filmelor participă studenți de la mai multe specializări, ceea ce este o performanță absolut extraordinară.

Prilejul pentru cei care participă la săptămâna Ușilor deschise” este de a avea acces la laboratorul în care se pregătesc aceste performanțe, unde sperăm noi că și următoarele generații vor avea acces”, a spus Nicolae Mandea, rector UNATC.

Foto2Programul primei zile a „Ușilor deschise” s-a deschis cu un curs de „Vorbire scenică”, al studenților de anul I, de la Facultatea de Actorie, coordonați de prof.asoc.dr. Laura Voicu.  Au urmat două ateliere de coregrafie, trei cursuri deschise de la specializările „Păpuși și marionete” și „Arta actorului”, precum și un exercițiu de regie, anul I – „Munții ca albi elefanți”, de Ernest Hemingway, coordonat de conf.univ.dr. Anca Bradu și lect.univ.drd. Liudmila Szekely Anton.

Prima zi s-a încheiat cu două spectacole: „DO MI NO”, Teatru de Animație, master, anul II, un concept de Petronela Purima, coordonat de conf.univ.dr. Daniel Stanciu și „Un exercițiu de Brecht”, de la specializarea „Arta actorului”, master, anul II, unde coordonatori au fost prof.univ.dr. Valeria Sitaru, lect.univ.dr. Roxana Colceag și Nadia Trohin.

Accesul la evenimentul „Uși Deschise 2016”, organizat de UNATC în perioada 18 – 22 aprilie, este liber pe tot parcursul săptămânii. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe site-ul UNATC (www.unatc.ro) sau pe pagina de Facebook Uși Deschise UNATC (https://www.facebook.com/usideschiseofficialpage/).

Partenerii principali ai ediției din acest an „Ușilor Deschise UNATC 2016” sunt Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB și Primăria Municipiului București.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.