A început preselecția pentru IDEO IDEIS

Inscrieri TrupeCea de-a zecea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS va avea loc în perioada 1-9 august 2015, la Alexandria, iar echipa festivalului a dat startul preselecției pentru secțiunea „Spectacole de teatru tânăr”.

Până la 1 iunie, trupele de liceeni din toată țara, care își doresc să joace în această vară pe scena IDEO IDEIS, se pot înscrie pe www.ideoideis.ro. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Trupele finaliste vor fi stabilite de către comitetul de selecție al festivalului, format din: Andreea Borțun (scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator artistic IDEO IDEIS), Liviu Romanescu (actor, executiv artistic IDEO IDEIS), Mircea Postelnicu (actor, membru fondator IDEO IDEIS), Sabina Brândușe (actriță, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

„La finalul perioadei de înscriere, 9 trupe vor fi selectate pentru a participa la cea de-a X-a ediție a festivalului și vor juca pe scena Casei de Cultură, alături de trupa câștigătoare a festivalului „Pauza de teatru” din Alexandria, în fața a peste 400 de spectatori și a mentorilor Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu”, se arată într-un comunicat de presă.

„Pe lângă aniversarea celor 10 ani în care, împreună, am construit unul dintre festivalurile culturale simbol ale României, 10 ani în care ne-am asumat o misiune pe care mulți o credeau prea mare, aceea de a oferi liceenilor un proiect de educație alternativă prin artă, vom avea prilejul să celebrăm și prima zi de IDEO IDEIS: 6 august, o zi care adună laolaltă visele, temerile și entuziasmul unui grup de adolescenți care în 2006 încă nu conștientiza ce începuse”, a declarat Andreea Borțun.

IDEO IDEIS este un festival de teatru dedicat procesului de educaţie alternativă prin artă pentru liceenii din România. Structura festivalului include nouă secţiuni: Spectacolele de teatru tânăr, Atelierele de teatru tânăr, Atelierele de măiestrie, Formare de formatori – ateliere dedicate trainerilor și coordonatorilor de trupe, Spectacole invitate, Cinemateca târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile IDEO IDEIS și evenimente conexe.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.